Unul din fiii lui Bercea Mondial, ginerele acestuia şi un minor de 17 ani, arestaţi

Unul din fiii lui Bercea Mondial, Laurenţiu Anghel, în vârstă de 23 de ani şi ginerele lui Bercea Mondial, Marius Constantin, din Drăgăneşti Olt, au fost arestaţi preventiv pe 29 de zile pentru complicitate la tâlhărie, iar un minor de 17 ani, din Slatina, a fost arestat pentru tâlhărie.

644 afișări
Imaginea articolului Unul din fiii lui Bercea Mondial, ginerele acestuia şi un minor de 17 ani, arestaţi

Bercea Mondial (Imagine: Cristi Cimpoes/Mediafax Foto)

"Minorul de 17 ani din Slatina, precum şi băiatul şi ginerele lui Bercea Mondial au fost reţinuţi iniţial pentru 24 de ore, iar astăzi (n.r. - marţi) au fost prezentaţi magistraţilor Judecătoriei Piteşti. În acest moment, judecătorii au dispus arestarea preventivă a minorului de 17 ani pentru tâlhărie, el fiind cel care a furat lănţişorul de la gâtul femeii, iar Laurenţiu Anghel, de 23 de ani, şi Marius Constantin, de 22 de ani, ambii din oraşul Drăgăneşti, judeţul Olt, au fost arestaţi preventiv pentru 29 de zile pentru complicitate la tâlhărie. Celălalt minor de 15 este cercetat în stare de libertate tot pentru complicitate la tâlhărie", a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Argeş, agent Mădălina Bălănescu.

La ora transmiterii acestei ştiri, cei trei suspecţi au fost duşi sub escortă la sediul IPJ Argeş şi introduşi în arest.

Decizia magistraţilor argeşeni nu este definitivă, ea putând fi atacată cu recurs de către avocaţii celor trei tineri.

Potrivit reprezentanţilor IPJ Argeş, Poliţia Piteşti a fost sesizată de o femeie de 35 ani, din Piteşti, că în timp ce mergea pe o stradă din municipiu, în zona unei unităţi bancare, a fost agresată de un individ necunoscut care prin violenţă i-a furat de la gât un lănţişor din aur, acesta fugind apoi de la locul faptei cu un autoturism marca Renault Megan.

"În urma verificărilor efectuate în trafic, un echipaj de Poliţie Rutieră a reuşit să blocheze autoturismul pe raza localităţii Albota, judeţul Argeş, în direcţia de mers către Slatina, în autoturism fiind identificaţi şi imobilizaţi Laurenţiu Anghel, de 23 de ani, şi Marius Constantin, de 22 de ani, ambii din oraşul Drăgăneşti, precum şi doi minori, unul de 15 ani, celălalt de 17 ani, ambii din Slatina. Cu ocazia controlului automobilului, a fost identificat un lanţ din metal galben, sub scaunul din faţă, lanţ care a fost recunoscut de partea vătămată ca fiindu-i sustras în împrejurările sus menţionate", a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Argeş, comisar şef Dănuţ Dinu.

Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, a fost trimis în judecată, în acest an, pentru tentativă de omor calificat, ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, instigare la mărturie mincinoasă neurmată de executare, şi portul cuţitului, fără drept, în locuri şi împrejurări în care s-ar putea primejdui viaţa ori integritatea corporală a persoanelor.

Procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova i-au mai trimis în judecată pe fiul lui Bercea Mondial, Florin Anghel, zis Ambasador, pentru complicitate la tentativă de omor calificat şi ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, pe soţia interlopului din Olt, Fănica Anghel, zisă Stela, pentru instigare la mărturie mincinoasă neurmată de executare şi încercarea de a determina mărturia mincinoasă.

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Tribunalului Olt.

Bercea Mondial este cunoscut ca făcând parte din lumea interlopă din judeţul Olt, presa relatând că acesta a fost implicat în mai multe lupte între grupările interlope, iar în urmă cu câţiva ani a fost cercetat pentru evaziune fiscală.

Membri ai familiei lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, au fost cercetaţi de Poliţia Olt, în ultimii cinci ani, în aproximativ 120 de dosare penale, majoritatea fiind constituite în urma unor plângeri făcute între ei, iar în prezent mai sunt în lucru şase dosare penale pe numele lui Bercea Mondial.

În februarie 2010, Mircea Băsescu, fratele şefului statului, a botezat-o pe nepoata lui Bercea Mondial, ceremonia având loc la o biserică de cartier din Constanţa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici