Unul din fugarii de la Afumaţi a fost prins la vama Nădlac

Unul din cei patru fugari urmăriţi de poliţişti în urma incidentului de la Afumaţi a fost prins, în noaptea de joi spre vineri, de poliţiştii de frontieră de la vama Nădlac, el intenţionând să ajungă în Spania, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse judiciare.

29 afișări
Imaginea articolului Unul din fugarii de la Afumaţi a fost prins la vama Nădlac

Unul din fugarii de la Afumaţi a fost prins la vama Nădlac (Imagine: Diana Iurkiewicz/Mediafax Foto)

Bărbatul a fost găsit într-un autocar ce urma să treacă graniţa, pe sensul de ieşire din ţară, au declarat sursele citate.

Acesta a fost predat poliţiei.

Suspectul are 30 de ani şi urma să ajungă în Spania, a declarat, vineri, purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Arad, Mihaela Leş.

Poliţiştii de frontieră de la Nădlac au primit o semnalare de la anchetatori privind faptul că cei patru fugari ar avea intenţia să părăsească ţara, a mai spus Leş.

Bărbatul nu s-a opus reţinerii şi a fost preluat de poliţiştii de IPJ Arad.

Cei patru bărbaţi au fost surprinşi de o patrulă în timp ce luau un laptop şi alte lucruri dintr-o dubiţă cu număr de înmatriculare francez, astfel că poliţiştii au chemat întăriri, iar în încercarea de a-i opri pe hoţi care au fugit cu maşina, ei au tras în roţi, au declarat surse oficiale.

Un glonţ, din cele 16 trase, a ricoşat în ceafa unuia dintre urmăriţi, spun sursele citate, însă până la efectuarea unei expertize balistice, care să clarifice situaţia, sunt luate în considerare doar afirmaţiile autorilor.

Parchetul Tribunalului Bucureşti a demarat, iniţial, investigaţiile privind împrejurările în care un bărbat a fost împuşcat în ceafă de un poliţist care-l urmărea după ce îl surprinsese la furat, alături de alte patru persoane, a comunicat Biroul de presă al Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Ulteriror, "prin referatul din data de 2 martie 2011, procurorii Secţiei de Urmăriere Penală şi Criminalistică, din cadrul Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în temeiul art. 209 alin. 41 din Codul de procedură penală, au propus preluarea de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti, a dosarului constituit ca urmare a evenimentului petrecut în Comuna Afumaţi, soldat cu rănirea gravă a unei persoane", informează Biroul de presă al PICCJ.

Procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dispus preluarea cauzei având în vedere complexitatea acesteia.

Bărbatul care a fost împuşcat în cap este internat la Spitalul "Floreasca" în stare gravă, a declarat purtătorul de cuvânt al unităţii sanitare, Bogdan Opriţa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici