Unul dintre militarii răniţi luni în Afganistan a fost transportat în Germania pentru investigaţii

Unul dintre cei doi militari răniţi în Afganistan a fost transportat miercuri în Germania. Fruntaşul Ionuţ Burlacu a fost transportat la Centrul Medical Regional din Landstuhl, Germania, pentru investigaţii medicale suplimentare şi tratament de specialitate, starea lui fiind stabilă, transmite MApN.

70 afișări
Imaginea articolului Unul dintre militarii răniţi luni în Afganistan a fost transportat în Germania pentru investigaţii

Unul dintre militarii răniţi luni în Afganistan a fost transportat în Germania pentru investigaţii

Caporalul clasa a III-a Laurenţiu Bogatu şi fruntaşul Ionuţ Burlacu, din Batalionul 300 Protecţia Forţei „Sfântul Andrei”, au fost răniţi luni în jurul orei 2.35, ora României, în timp ce executau o misiune de patrulare interioară în Baza Aeriană Kandahar.

Pe timpul executării misiunii, maşina de luptă de tip MRAP în care se aflau militarii s-a răsturnat. Cauzele evenimentului sunt în curs de cercetare de către o comisie constituită la nivelul unităţii.

Celor doi militari li s-a acordat primul ajutor şi au fost evacuaţi la Spitalul Militar ROL III din Baza Aeriană Kandahar. Caporalul Bogatu a fost externat încă din ziua accidentului şi s-a întors în campul românesc, unde a rămas sub supravegherea echipei medicale a detaşamentului, transmite sursa citată.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici