Unul dintre minerii prinşi în mina Lupeni este fotbalistul Raul Cişmaşiu. Care este starea acestuia

ProSport a aflat că unul dintre minerii prinşi în mina Lupeni este fostul fundaş de la Jiul Petroşani, Minerul Lupeni şi CS Vulcan, Raul Cismaşiu.

3110 afișări
Imaginea articolului Unul dintre minerii prinşi în mina Lupeni este fotbalistul Raul Cişmaşiu. Care este starea acestuia

Unul dintre minerii prinşi în mina Lupeni este fotbalistul Raul Cişmaşiu

Minerul internat la Spitalul municipal din Petroşani a suferit mai multe contuzii şi politraumatisme, dar viaţa nu îi este în pericol, după accidentul produs în subteranul minei Lupeni din Valea Jiului.

Prefectul judeţului Hunedoara, Fabius Szekely, a declarat, vineri, pentru corespondentul Mediafax, că minerul internat la Spitalul municipal din Petroşani a suferit mai multe contuzii şi politraumatisme.

”Starea lui este mai bună decât a celui transportat la Floreasca şi viaţa nu îi este în pericol”, a spus prefectul judeţului Hunedoara.

În vârstă de 39 de ani, Cismaşiu e legitimat în prezent la Hercules Lupeni, formaţie care evoluează în Liga a IV-a Hunedoara.

În urmă cu 13 ani, Cismaşiu evolua în eşalonul secund cu gruparea Minerul Lupeni. "E un fundaş puternic şi şi-a dorit toată viaţa să ajungă în Liga 1. E un caracter tare şi va rezista. Şi-a întreţinut pasiunea până aproape de 40 de ani şi, ca mulţi din aceste locuri, a ales să muncească în mină", a spus pentru ProSport un fost coleg care a dorit să-şi păstreze anonimatul.

Trei mineri au fost prinşi sub pământ, după ce o galerie din mina Lupeni s-a surpat, alţi opt angajaţi reuşind să iasă la timp. Accidentul a avut loc joi după-amiaza, iar potrivit primelor informaţii surparea s-a produs pe o lungime de 10 metri. În zonă au fost trimise şi două elicoptere SMURD, iar mai mulţi salvatori minieri au intervenit pentru scoaterea victimelor de sub pământ.

Doi mineri au fost scoşi din subteran, după 12 ore, conştienţi. Unul dintre ei a fost transportat la Spitalul Floreasca. Al treilea miner a murit.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici