Unul dintre şoferii cu permisul suspendat a obţinut în instanţă suspendarea ordinului prefectului

Unul din cei 421 de şoferi ale căror permise de conducere au fost suspendate de Prefectura Argeş a câştigat în instanţă dreptul de a-i fi restituit permisul, persoana obţinând în instanţă suspendarea ordinului semnat de prefect până când justiţia se va pronunţa pe fond în privinţa vinovăţiei sale.

75 afișări
Imaginea articolului Unul dintre şoferii cu permisul suspendat a obţinut în instanţă suspendarea ordinului prefectului

Unul din şoferii cu permisul suspendat a obţinut în instanţă suspendarea ordinului prefectului (Imagine: Mediafax Foto)

Potrivit purtătorului de cuvânt al Prefecturii Argeş, juristul Cătălin Cârstea, decizia instanţei este executorie, bărbatului urmând a i se înapoia permisul de conducere.

"În alte zece cazuri, persoanele ale căror permise au fost suspendate au obţinut în prima instanţă anularea ordinelor de suspendare, dar deciziile nu sunt definitive şi executorii, iar permisele vor fi înapoiate în cazul în care decizia va rămâne şi după recursul înaintat de noi", a declarat Cătălin Cârstea.

Cârstea a mai precizat că în toate cazurile ajunse până acum în instanţă Judecătoria Piteşti şi-a declinat competenţa în favoarea Secţiei Contencios Administrativ a Tribunalului Argeş, invocându-se faptul că ordinele de suspendare sunt acte administrative, iar Prefectura Argeş a formulat recurs.

Până în acest moment, 421 de permise de conducere au fost suspendate de prefectul judeţului Argeş, cele mai frecvente probleme descoperite de comisia de control fiind cele privind mutarea temporară a domiciliului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici