UPDATE 37 de suspecţi în cazul sclaviei din Argeş au fost arestaţi

37 dintre cei 38 reţinuţi în cazul grupărilor din Berevoeşti acuzate că exploatau persoane au fost arestaţi, joi seara, de Tribunalul Argeş, transmite corespondentul MEDIAFAX.

4274 afișări
Imaginea articolului UPDATE 37 de suspecţi în cazul sclaviei din Argeş au fost arestaţi

UPDATE 37 de suspecţi în cazul sclaviei din Argeş au fost arestaţi

Tribunalul Argeş a decis, joi seara, arestarea preventivă pentru 30 de zile a încă 17 suspecţi, astfel că numărul total al persoanelor arestate preventiv este de 37.

În cazul unei femei care trebuie să facă dializă, Tribunalul Argeş a decis arestul la domiciliu.

Cele 38 de persoane sunt acuzate de constituire de grup organizat şi trafic de persoane.

Audierea celorlalţi 18 suspecţi, dintre cei 38 reţinuţi, va avea loc tot joi seara, dar de la ora 19.00, tot la Tribunalul Argeş.

Patruzeci de percheziţii domiciliare au avut loc în localitatea argeşeană Berevoeşti, unde anchetatorii susţin că, din 2008 şi până în prezent, s-au constituit mai multe grupuri infracţionale care au recrutat 40 de persoane minore şi majore, prin constrângere, inducere în eroare, răpire sau profitând de starea de vulnerabilitate în care se aflau acestea (persoane minore, persoane cu dizabilităţi fizice sau psihice, cu situaţii materiale precare), în scopul exploatării prin supunerea la executarea de munci şi îndeplinirea de servicii în mod forţat şi prin obligarea la practicarea cerşetoriei, prin procedee care au adus victimele în stare de aservire şi de lipsire de libertate.

Victimele erau bătute, nu primeau mâncare, iar când primeau li se ofereau resturi, erau legate cu lanţuri sau chingi sau încuiate pe timpul nopţii ca să nu poată fugi.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici