Urs „vânat” de autorităţile din Târgu Mureş. Animalul care se plimbă deseori într-un cartier al oraşului va fi relocat

  • Autorităţile din Tg.Mureş vor să captureze un urs care obişnuieşte să se plimbe printr-un cartier al oraşului.
  • Consilierii locali au aprobat un proiect de hotărâre prin care se va apela la o firmă specializată în astfel de activităţi.
  • Autorităţile mai vor să obţină o derogare de la Ministerul Mediului pentru capturarea sau împuşcarea urşilor care ajung în oraş.
423 afișări
Imaginea articolului Urs „vânat” de autorităţile din Târgu Mureş. Animalul care se plimbă deseori într-un cartier al oraşului va fi relocat

FOTO: Facebook Municipiul Târgu Mureş

Ursul a fost văzut de mai multe ori pe două străzi din oraşul Tg.Mureş. De aceea, autorităţile au decis să-l captureze şi să-l transporte în altă zonă.

„Facem toate demersurile instituţionale pentru a începe operaţiunea de relocare a ursului semnalat de târgumureşenii din zona Tudor. În baza unei Hotărâri de Consiliu Local, vom încheia un contract de prestări servicii, astfel încât să se intervină atât pentru îndepărtarea ursului, care, în această perioadă coboară în zona Tudor (străzile Negoiului şi Posada)”, au anunţat, pe Facebook, reprezentanţii Primăriei Tg.Mureş.

De asemenea, autorităţile vor să obţină o derogare de la Ministerul Mediului pentru capturarea sau împuşcarea urşilor care ajung în oraş.

„Vom lua toate masurile pentru obţinerea derogării de la Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor, pentru capturarea în vederea relocării sau recoltării exemplarelor de urs”, au precizat reprezentanţii Primăriei Tg.Mureş.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
urs,
targu mures

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici