Vacanţa copiilor. Cea mai aglomerată săptămână în staţiunile de la munte, la început de noiembrie

Hotelierii şi proprietarii de pensiuni din România se aşteaptă ca prima săptămână a lunii noiembrie să fie cea mai aglomerată perioada din punct de vedere turistic, de toamna aceasta.

2023 afișări
Imaginea articolului Vacanţa copiilor. Cea mai aglomerată săptămână în staţiunile de la munte, la început de noiembrie

Vacanţa copiilor. Cea mai aglomerată săptămână în staţiunile de la munte, la început de noiembrie

Anul acesta, vacanţa mobilă a copiilor este programată între 28 octombrie şi 5 noiembrie, sincronizându-se cu perioada Halloween-ului. Sejururile de familie sunt acum pe un trend ascendent.

Potrivit unui raport Travelminit.ro, numărul rezervărilor de familie a crescut cu 32% în perioada minivacanţei, comparativ cu prima parte a lunii octombrie.

Pe lângă vacanţa şcolară, mulţi turişti au fost încurajaţi şi de temperaturile calde din această perioadă, care au favorizat drumeţiile, picnicurile, ieşirile în natură.

Cele mai căutate destinaţii de toamnă rămân Braşovul, Sovata, Sibiul şi Cluj-Napoca, opţiuni alese frecvent de români pentru acest sezon, în care foarte populare sunt şi city break-urile.

Cei mai mulţi români (43% dintre respondenţi) spun că vor petrece un sejur de două nopţi în timpul minivacanţei. 22% dintre ei merg pe varianta unei singure nopţi de cazare, 20% vor trei nopţi, 9% vor petrece patru nopţi, în timp ce restul procentelor se împart între cei care au alte opţiuni.

La capitolul preţuri, tarifele nu diferă faţă de cele practicate de regulă în acest sezon: preţul mediu pe noaptea de cazare pentru o familie cu un copil e de 417 lei, în timp ce preţul mediu pe noaptea de cazare pentru o familie cu doi copii e de 481 de lei.

Cele mai scumpe destinaţii ale momentului sunt Braşovul, cu preţul mediu de 368 de lei (pentru două persoane/noapte), Băile Felix, cu preţul mediu de 295 de lei (pentru două persoane/noapte) şi Sovata, cu preţul mediu de 256 de lei (pentru două persoane/noapte).

Pentru cei care au un buget restrâns, există opţiuni la tarife prietenoase: Odorheiu Secuiesc şi Buşteni, cu preţul mediu de 100 de lei (pentru două persoane/noapte), Târgu Mureş, cu preţul mediu de 102 lei (pentru două persoane/noapte), Iaşi, cu preţul mediu de 109 lei (pentru două persoane/noapte) şi Câmpulung Moldovenesc, cu preţul mediu de 111 lei (pentru două persoane/noapte).

În ceea ce priveşte tipul unităţii de cazare, procentele se împart în mod egal între hoteluri şi pensiuni.

În ce priveşte Halloween-ul, 27% dintre participanţii la sondaj sunt de părere că nu ar trebui promovat în România, 20% spun că nu avem nevoie de tradiţii noi, 30% nu au o părere specifică pe această temă, în timp ce 23% consideră că Halloweenul e o sărbătoare simpatică.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici