Vacanţele de lux au atras cu 25% mai mulţi români în 2009

Numărul turiştilor români care au fost în acest an în vacanţe de lux a crescut cu 25% faţă de 2008, la 10.000 de persoane, în pofida crizei, plătind în medie pe pachet 2.500-3.000 euro, dar aceştia şi-au redus bugetele de călătorie, potrivit estimărilor ANAT.

21 afișări
Imaginea articolului Vacanţele de lux au atras cu 25% mai mulţi români în 2009

Vacanţele de lux au atras cu 25% mai mulţi români în 2009 (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"În acest an, circa 10.000 de români cu venituri mari au plecat în vacanţe de lux, cu 25% mai mult faţă de anul trecut. Destinaţiile cele mai bine vândute au fost insulele exotice Cuba, Caraibe, Republica Dominicană, Mauritius, dar şi Mexic şi Thailanda. Alţi 5.000 de turişti au mers în croaziere, preferând destinaţiile mediteraneene", a declarat, vineri, purtătorul de cuvânt al Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT), Traian Bădulescu.

Bădulescu a adăugat că preţurile pentru astfel de vacanţe au scăzut în medie cu 25-30% în acest an, comparativ cu anul 2008, fiind înregistrate în unele cazuri reduceri de 70%.

Astfel, în medie, preţurile s-au ridicat la 2.500-3.000 euro, dar au fost şi turişti care au plătit 37.000 euro pentru o vacanţă.

Bădulescu a participat, vineri, la deschiderea unui târg dedicat turismului de lux, organizat în perioada 20-22 noiembrie la Bucureşti. La eveniment sunt prezenţi peste 30 de expozanţi, inclusiv agenţii care prezintă ofertele pentru sărbători, pentru primăvara anului viitor şi destinaţii precum Tunisia, Armenia, Irlanda şi Kenya.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici