Vaccinare COVID-19 în România. Fişa de raportare a reacţiilor adverse, accesibilă în centrele de vaccinare

Românii vor avea acces la mai multe informaţii legate de posibilele reacţii adverse post-vaccinale, precum şi la modalităţile de raportare a acestora, în centrele de vaccinare.

1954 afișări
Imaginea articolului Vaccinare COVID-19 în România. Fişa de raportare a reacţiilor adverse, accesibilă în centrele de vaccinare

Vaccinare COVID-19 în România. Fişa de raportare a reacţiilor adverse, accesibilă în centrele de vaccinare

Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) a emis o instrucţiune care reglementează cerinţele referitoare la modalităţile de raportare a reacţiilor adverse apărute după administrarea vaccinului împotriva COVID-19.

Astfel, în centrele de vaccinare, persoanele vor avea acces la mai multe informaţii legate de posibilele reacţii adverse post-vaccinale, precum şi la modalităţile de raportare a acestora.

Totodată, în centrele de vaccinare, va fi disponibilă în locuri vizibile, fişa de raportare a reacţiilor adverse centralizate de Agenţia Naţională a Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR). Fişa se poate descărca şi de pe www.anm.ro.

De asemenea, reacţiile adverse pot fi raportate către Agenţia Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR) şi online prin accesarea linkului https://covid19.anm.ro/ sau/şi prin scanarea codurilor QR.

Totodată, persoanele vaccinate vor putea transmite fişa completată şi prin poştă, fax sau e-mail către Agenţia Naţională a Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR).

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici