Vaccinarea anti COVID-19 nu garantează imunizarea completă. Nelu Tătaru, despre campania de vaccinare din România

  • Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat, miercuri, că vaccinarea împotriva COVID-19 nu înseamnă că imunizarea este completă.
  • Diferenţa va fi dată de faptul că, având anticorpi, virusul nu va mai fi agresiv.
4137 afișări
Imaginea articolului Vaccinarea anti COVID-19 nu garantează imunizarea completă. Nelu Tătaru, despre campania de vaccinare din România

Întrebat cum va fi gestionată situaţia, în contextul în care mulţi vor refuza vaccinarea, ministrul Nelu Tătaru a spus, la Digi 24, că se va ajunge la situaţia în care 60-70% din populaţie va avea anticorpi.

„Vaccinarea nu împiedică reinfectarea, numai că ajungem la acel moment în care putem face cel mult o formă uşoară sau asimptomatică de boală. (...) Rămân aceleaşi precauţii, dar ajungem la acea imunizare în care 60-70% din populaţie prezintă anticorpi şi nu vom avea acelaşi număr de boli exprimate clinic sau acelaşi număr de decese”, a spus Tătaru.

Tătaru a explicat că pot să se imunizeze cei care nu boala în momentul administrării serului.

„Dacă nu au în acel moment boala se pot vaccina. În acest moment vaccinarea se face şi la cei care au avut şi la cei care nu au avut boala, dar nu se face la cei care trec prin boală în momentul vaccinării”, a explicat Nelu Tătaru.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici