Vaccinul inechităţii. Dominic Fritz, supărat că Timişoara este pe ultimul loc la numărul de doze primite

  • În primele 6 tranşe, la Timişoara au ajuns 7,5% din numărul dozelor primite de România
  • La centrele de vaccinare din Timiş au fost administrate până acum 22.433 de doze
  • În judeţul Cluj sunt 10 centre de vaccinare, unde au primit serul peste 20.000 de persoane
400 afișări
Imaginea articolului Vaccinul inechităţii. Dominic Fritz, supărat că Timişoara este pe ultimul loc la numărul de doze primite

Dozele de vaccin care au ajuns în ţară nu acoperă toate programările, dar la Timişpara sunt mai puţine decât oriunde. O spune primarul, Dominic Fritz, care cere suplimentarea numărului de doze. Aşa ar putea să deschidă şi noi centre de imunizare.

Promisiuni sunt multe, dar momentan Timişoara este oraşul cu cele mai puţine centre, două la număr.

„Timişul va primi încă 7 fluxuri de vaccinare, dar din 8 februarie. Se pare că e vorba despre fluxurile promise doamnei prefect, Liliana Oneţ, încă de acum două săptămâni. Domnul primar, Dominic Fritz consideră că numărul de 7 fluxuri suplimentare alocat este mic în raport cu cererea de vaccinuri în Timiş şi Timişoara”, spune Alina Pintilie,  director de comunicare la Primăria Timişoara.

Dar, şi dacă ar fi centre suficiente, nu e vaccin. La Timişoara ajunge de fiecare dată, cel mai mic număr de doze, iar Timişul este judeţul cu cea mai mare rată de infectare din ţară: 3,48 cazuri la mia de locuitori.

„Cred că ar trebui să luăm în calcul şi nişte nevoi specifice locale. Rata de infectare la nivelul judeţului e un lucru pe ar trebui să îl luăm în calcul. Faptul că judeţul Timiş este un centru universitar şi automat există o altă dinamică a populaţiei tinere, iarăşi e un lucru pe care ar trebui să îl luăm în calcul”, consideră Flavius Cioca, director DSP Timiş.

A şaptea tranşă a mai echilibrat situaţia. La Timişoara au ajuns încă 24.570 de doze, iar la Cluj, doar jumătate din această cantitate.

„La nivelul judeţului Cluj se vaccinează foarte mult, cererea este foarte mare. Sunt doze pentru întreaga regiune. Noi în permanenţă facem solicitări şi updatări ale necesarului de doze la nivelul judeţului având în vedere că am vaccinat deja peste 20.000 de persoane. Pot să vă spun că până în data de 31 martie toate locurile în toate centrele de vaccinare sunt ocupate”, spune şi Irina Munteanu, subprefectul judeţul Cluj. Întrebată dacă s-a întâmplat până acum să existe centre în judeţ care să rămână fără doze, aceasta răspunde: „Nu. Ne-am asigurat să exite şi există.”

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici