Val de fluctuaţie a personalului. 1 din 3 angajaţi vrea să-şi schimbe locul de muncă anul acesta

Rezultatele unui sondaj realizat de platforma de recrutare eJobs trasează premisele unei perioade care ar putea aduce un val semnificativ de fluctuaţie a personalului, în condiţiile în care 35% dintre respondenţi îşi caută în mod activ un nou loc de muncă şi aplică la joburile nou apărute în piaţă.

361 afișări
Imaginea articolului Val de fluctuaţie a personalului. 1 din 3 angajaţi vrea să-şi schimbe locul de muncă anul acesta

Alţi 44% urmăresc ce poziţii scot angajatorii pe platformele de recrutare, însă nu aplică deocamdată şi doar 21% sunt complet mulţumiţi de locul de muncă actual şi, prin urmare, nici nu aplică, nici nu urmăresc oportunităţi de angajare.

Circa 40% dintre respondenţii sondajului derulat de eJobs România spun că nu şi-au mai schimbat jobul dinainte de 2019, decizie motivată de o nevoie crescută de stabilitate în contextul tulbure creat de pandemie şi de implicaţiile economice care i-au urmat.

Anii 2020 şi 2021 au fost ani de mutări profesionale pentru 30% dintre angajaţi, iar 2022 a adus curajul de a încerca un nou job pentru 20% dintre participanţii la sondaj.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici