Val de îmbolnăviri: 41 de cazuri de coronavirus, depistate în 8 zile la Şantierul Naval Damen Galaţi

  • Zeci de salariaţi ai Şantierului Naval Damen Galaţi s-au infectat cu virusul COVID-19.
  • Conducerea companiei a impus o serie de reguli stricte.
  • Persoanele care au intrat în contact cu cei infectaţi au fost izolate.
6257 afișări
Imaginea articolului Val de îmbolnăviri: 41 de cazuri de coronavirus, depistate în 8 zile la Şantierul Naval Damen Galaţi

Sursa: Ovidiu Iordachi / Mediafax FOTO

41 de cazuri de infectare cu virusul COVID-19 au fost înregistrate la  Şantierul Naval Damen Galaţi în ultimele opt zile. Dintre acestea, 35 de persoane sunt de pe şantier, iar celelalte lucrează la subcontractorii Damen Galaţi.

„De la ȋnceputul săptămânii 26 şi până ȋn prezent, pe platforma Şantierului Naval Damen Galaţi s-a ȋnregistrat un număr de 41 cazuri noi de infecţie cu noul coronavirus. Este vorba despre 35 de angajaţi ai şantierului şi 6 angajaţi ai subcontractorilor, 3 dintre cazuri fiind vindecate. Ȋn toate aceste cazuri, am identificat contacţii acestor persoane asigurând intrarea lor ȋn auto-izolare şi am dezinfectat spaţiile/facilităţile ȋn care aceştia şi-au desfăşurat recent activitatea”, au anunţat, la solicitarea MEDIAFAX, reprezentanţii Damen Galaţi.

41 de cazuri în câteva zile reprezintă o creştere bruscă după ce de la începutul epidemiei în şantierul gălăţean au apărut doar trei cazuri. Ca urmare, conducerea companiei a fost nevoită să ia măsuri suplimentare de protecţie.

„Ȋncepând cu data de 25 iunie 2020, purtarea măştii de protecţie este obligatorie ȋn incinta şantierului nu doar ȋn spaţiile deschise şi ȋn cursele convenţie ci şi ȋn spaţiile ȋnchise. S-a ȋnceput testarea COVID-19 pentru contacţii potenţiali ai cazurilor confirmate. Ȋncepând cu săptămâna 27, s-a introdus lucrul ȋn două schimburi. Ȋncepând cu săptămâna 27, s-a introdus măsura termoscanării la punctele de acces ȋn şantier. Acest lucru se va realiza prin intermediul unor containere speciale prevazute cu camere de termoscanare asigurand fluidizarea traficului şi triajul epidemiologic”, au explicat reprezentanţii Damen.

De la începutul epidemiei în şantierul naval Damen din Galaţi o persoană a decedat după ce s-a infectat cu virusul COVID-19.

 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici