Vâlcea: Strângerea de probe de la locul prăbuşirii avionului, încheiată

Comisia de anchetă în cazul avionului prăbuşit în judeţul Vâlcea a încheiat, joi dimineaţă, strângerea de probe de la locul accidentului, iar jandarmii au găsit, între fuselajul şi motorul epavei, o geantă cu documente şi peste o sută de milioane de lei vechi.

1 afișare
Imaginea articolului Vâlcea: Strângerea de probe de la locul prăbuşirii avionului, încheiată

Vâlcea: Strângerea de probe de la locul prăbuşirii avionului, încheiată

Geanta, în care se aflau paşapoarte şi copii după paşapoarte şi peste o sută de milioane de lei vechi, aparţinea, cel mai probabil, celor doi cetăţeni austrieci decedaţi în accident. Aceasta a fost predată celor care au sosit la Râmnicu Vâlcea pentru a ridica trupurile pilotului şi însoţitorului acestuia.

La faţa locului au sosit cei patru specialişti ai firmei austriece care a fabricat aparatul de zbor pentru a ridica epava avionului.

"Specialiştii în aviaţie din Austria vor încerca să transporte epava avionului din Munţii Căpăţânei pâna jos la Vaideeni şi de aici la uzina unde acesta a fost fabricat. Ei au sosit în prima fază la primăria comunei, unde au cerut sprijinul autorităţilor locale pentru a fi ajutaţi să scoată avionul din râpa unde este şi a-l transporta la baza muntelui cu ajutorul unui tractor cu platformă. Acţiunea trebuie urgentată deoarece în zonă a început să plouă. Până la preluarea avionului de către austrieci, dispozitivele noastre vor rămâne la faţa locului pentru paza epavei", a declarat, joi, pentru corespondentul MEDIAFAX, maiorul Cristian Turcu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Vâlcea.

Un avion de mici dimensiuni cu trei persoane la bord s-a prăbuşit, marţi după-amiază, în zona comunei vâlcene Vaideeni, în zona Vârfului Milescu, de la Izvorul Cernei, din Munţii Căpăţânii. La bordul avionului se aflau trei persoane, doi cetăţeni austrieci şi un român, care plecaseră cu instrumente specifice în Munţii Căpăţânii de pe aeroportul din Craiova pentru a face măsurători fotometrice.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici