Vămile Leuşeni şi Sculeni sunt deschise, la Giurgiuleşti şi Cahul au acces doar camioanele

Punctele de trecere a frontierei spre Republica Moldova de la Leuşeni şi Sculeni sunt redeschise, miercuri, la ora transmiterii acestei ştiri, în timp ce în vămile Giurgiuleşti şi Cahul este permis accesul doar pentru maşinile de mare tonaj.

1117 afișări
Imaginea articolului Vămile Leuşeni şi Sculeni sunt deschise, la Giurgiuleşti şi Cahul au acces doar camioanele

Vămile Leuşeni şi Sculeni sunt deschise, la Giurgiuleşti şi Cahul au acces doar camioanele

Miercuri dimineaţă, au fost închise de către vameşii moldoveni punctele de trecere a frontierei de la Leuşeni, Sculeni, Giurgiuleşti, Cahul.

Sculeni

Primul punct de trecere a frontierei redeschis a fost cel de la Sculeni, unde traficul a fost reluat în jurul orei 12.15.

Leuşeni

Începând cu ora 12.40, a fost redeschis traficul şi în Vama Leuşeni.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Vaslui, Manuel Nacu, a declarat că vameşii moldoveni au anunţat redeschiderea punctului de trecere a fontierei de la Leuşeni, având acces toate persoanele, inclusiv cele de cetăţenie română.

"Nu ştiu dacă vor respecta această decizie, noi am dat drumul maşinilor care au venit în vamă începând cu ora 9.30 şi care au rămas aici, aşteptând să treacă în Republica Moldova", a spus Nacu, precizând că este vorba despre aproximativ 15 autoturisme.

Giurgiuleşti şi Cahul

La vămile Giurgiuleşti şi Cahul a fost reluat, în jurul orei 12.40, traficul maşinilor de mare tonaj şi pentru cele de marfă. Autoturismelor nu le este permis accesul în vămi de către autorităţile moldovene, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Galaţi, Marcel Antohe.

Stânca Costeşti

La Vama Stânca Costeşti, traficul este în continuare restricţionat, astfel că pot trece graniţa doar cetăţenii moldoveni care se întorc din România şi românii care se întorc din Republica Moldova.

Ungheni

Autorităţile feroviare din Republica Moldova au anunţat, miercuri, printr-o telefonogramă, Divizia Trafic – Sucursala CF Iaşi, despre faptul că traficul feroviar între Ungheni – Cristeşti Jijia va rămâne inchis până la o dată şi oră nestabilite, informează Infotrafic.

Drept urmare, Căile Ferate Române au anulat cursele internaţionale nr.1064 Iaşi – Ungheni, cu plecare din Staţia CF Nicolina, la ora 14.05 şi nr.1063, corespondenta primeia, cu sosire în Staţia CF Nicolina, la ora 18.40.

Circulaţia feroviară pe relaţia Ungheni (Republica Moldova) – Nicolina (Iaşi) a fost întreruptă înainte de miezul zilei, din cauza unei defecţiuni survenite la un macaz de cale, pe podul Ungheni, partea dinspre Republica Moldova.

Defecţiunea a fost anunţată autorităţilor de cale ferată române de către reprezentanţii Staţiei CF Ungheni.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici