Vânătoare sfârşită prost. Un bărbat, muşcat de cap de un urs, se află în stare critică. Animalul a fost ucis

Un bărbat de 39 de ani, care se afla, sâmbătă, la vânătoare în zona Dealul Negru, din Bistriţa-Năsăud, a fost rănit grav la cap, faţă şi torace, după ce a fost atacat de un urs. Colegii vânătorului i-au sărit în ajutor şi au împuşcat animalul, transmite corespondentul MEDIAFAX.

6230 afișări
Imaginea articolului Vânătoare sfârşită prost. Un bărbat, muşcat de cap de un urs, se află în stare critică. Animalul a fost ucis

Vânătoare sfârşită prost. Un bărbat muşcat de cap de un urs se află în stare critică. Animalul a fost ucis

Bistriţeanul se afla, sâmbătă, la vânătoare, în zona Dealul Negru, pe fondul de vânătoare cu cea mai mare concentraţie de uşi bruni din Europa, când a fost atacat de un urs, care l-a muşcat de cap.

Bărbatul a fost salvat în ultima clipă de ceilalţi vânători, care au împuşcat animalul şi l-au transportat pe bărbatul rănit la o cabană, apoi au chemat o ambulanţă.

„Serviciului Judeţean de Ambulanţă Bistriţa-Năsăud a fost solicitat să intervină la o solicitare la Dealul Negru. Se pare că ar fi vorba de un bărbat care era la vânătoare şi care a fost atacat de un urs, ursul l-a muşcat de cap. Persoana rănită a fost dusă la cabana Dealul Negru şi este deocamdată conştientă. Este vorba de bărbat de 39 ani a fost preluat cu multiple plăgi la cap, membre şi torace”, a anunţat purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Bistriţa Năsăud, Ciprian Păcurar.

Bărbatul atacat de urs urmează să fie preluat de o autospecială a Serviciului Judeţean de Ambulanţă şi transportat la Spitalul de Urgenţă din Bistriţa.

Dealul Negru este unul dintre cele mai bogate domenii de vânătoare din judeţul Bistriţa-Năsăud, aici existând cea mai mare concentraţie de urşi bruni din Europa, efectivul fiind de patru ori mai mare decât cel optim.

O evaluare făcută anul acesta de Agenţia Protecţia Mediului Bistriţa-Năsăud arăta că în pădurile din Bistriţa-Năsăud există 634 de urşi în timp ce optim ar trebui să existe 156. În 2018, numărul urşilor a crescut cu 63 de exemplare, faţă de cel din 2017.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici