Vanghelie: Adomniţei este în pom, nu ştie cum s-au cheltuit banii

Primarul Sectorului 5, Marian Vanghelie, a declarat, luni, că ministrul Educaţiei, Cristian Adomniţei, nu cunoaşte situaţia utilizării fondurilor pentru reabilitarea şcolilor, întrucât primăriile pot folosi bani din bugetele proprii, apoi apelează la fondurile special alocate de Guvern.

1 afișare
Imaginea articolului Vanghelie: Adomniţei este în pom, nu ştie cum s-au cheltuit banii

Vanghelie: Adomniţei este în pom, nu ştie cum s-au cheltuit banii

"Ca să vedeţi că nu am un fix cu Adriean Videanu, pot să vă zic şi de ministrul Adomniţei (ministrul Educaţiei Cercetării şi Tineretului - n.r.) că doarme. Spune că s-au cheltuit doar 18 la sută (din fondurile alocate pentru reabilitarea şcolilor - n.r.) ... dacă îmi spune formula după care a calculat, eu îi dau drepate. Dar eu vă spun că nu are toate datele. (...) D'aia vă spun: habar n-are. Este din pom şi a luat datele de la cineva. Are dreptate Traian Băsescu când spune că este corijent", a declarat primarul Marian Vanghelie, la inaugurarea sediului provizoriu al Liceului "Dimitrie Gusti".

Edilul Sectorului 5 a mai spus că, pentru reabilitarea şcolilor, primăriile pot folosi bani din bugetul propriu, iar la fondurile alocate de Guvern pot apela ulterior.

În replică, ministrul Educaţiei, Cristian Adomniţei, a declarat că este surprins de vehemenţa cu care primarul sectorului 5 susţine ideile preşedintelui Traian Băsescu şi ale primarului general al Capitalei Adriean Videanu, în condiţiile în care Marian Vanghelie "stă cel mai prost în materie de absorbţie a fondurilor pentru unităţile de învăţământ alocate de Guvern".

Adomniţei îl informează pe edilul sectorului 5 că absorbţia fondurilor pe ţară la sfârşitul lunii august a fost de 18%, acum este de 22%-23%, iar la sfârşitul lunii septembrie se estimează o rată de 30%, în timp ce la nivelul Capitalei, nivelul utilizării banilor în luna august s-a ridicat la 6%, în prezent este tot 6%, iar la sfârşitul lunii septembrie se aşteaptă să atingă 10%.

Totodată, ministrul Educaţiei îi cere primarului Vanghelie să-l informeze, la rândul său, în ce fel au fost utilizaţi banii repartizaţi de către Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Tineretului (MECT) şcolilor din sectorul 5.

(Serviciul AUDIO al agenţiei MEDIAFAX vă pune la dispoziţie înregistrarea declaraţiilor făcute, luni, la deschiderea anului şcolar, de primarul Marian Vanghelie. Pentru a beneficia de acest serviciu puteţi accesa link-ul Mediafax audio de pe pagina de internet a agenţiei sau direct adresa de internet http://audio.mediafax.ro.)

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici