Vânt furios şi valuri cât casa pe litoral - VIDEO

Vântul extrem de puternic, care a bătut dinspre larg, a purtat spre ţărm valuri înalte cât casa. Marea a cucerit astfel cel puţin 20 de metri din plaje, ameninţând să prăbuşească şi terasele construite pe nisip, informează Stirileprotv.ro.

165 afișări
Imaginea articolului Vânt furios şi valuri cât casa pe litoral - VIDEO

Vânt furios şi valuri cât casa pe litoral (Imagine: Mediafax Foto)

Ziduri întregi de apa, ridicate de vântul care a suflat cu 70 de kilometri pe oră, au fost alungate spre ţărm şi au înaintat mult pe nisip.

Specialiştii numesc fenomenul upwelling. Asta înseamnă că vântul, în loc să bată dinspre uscat spre largul mării, şi-a inversat direcţia brusc şi cu putere. Curenţii formaţi au făcut ca, în apropierea ţărmului, nivelul apei să crească peste limitele normale, iar valurile să muşte mult din plaje. Localnicii care au ieşit de dimineaţă la plimbare au avut surpriza să vadă marea mult mai aproape de ei.

Video Stirileprotv.ro

Citeteşte mai multe despre fenomenul upwelling pe www.stirileprotv.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici