Vânt puternic, ceaţă şi pericol de avalanşe în Masivul Bucegi

Turiştii care-şi petrec acest week-end pe munte sunt sfătuiţi să nu intre pe traseele montane interzise, salvamontiştii avertizând că în Masivul Bucegi ninge abundent, vântul bate cu putere viscolind zăpada şi există pericolul producerii unor avalanşe.

2 afișări
Imaginea articolului Vânt puternic, ceaţă şi pericol de avalanşe în Masivul Bucegi

Vânt puternic, ceaţă şi pericol de avalanşe în Masivul Bucegi

Potrivit lui Claudiu Vasilescu de la Salvamont Buşteni, vineri după-amiază a început să ningă abundent în Masivul Bucegi, este ceaţă, iar vântul bate cu putere, viteza acestuia ajungând la 20 – 25 de metri pe secundă, viscolind zăpada. În aceste condiţii, zăpada proaspăt aşternută şi viscolită este depusă în anumite zone de pe munte, formându-se conişe care se pot oricând disloca, provocând avalanşe, a afirmat Vasilescu.

Salvamontiştii le recomandă turiştilor cazaţi la cabanele din Bucegi să nu se depărteze foarte mult de cabane şi să nu se abată de la traseele marcate de pe platoul Bucegi, acolo unde este permis accesul turiştilor şi le reamintesc celor care vor să facă trasee montane că, în această perioadă, toate traseele din abruptul Bucegilor sunt închise.

De asemenea, turiştii sunt sfătuiţi să nu urce pe munte fără echipament corespunzător, iar în situaţia în care se rătăcesc să solicite ajutorul salvamontiştilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici