Varianta 11 pentru proba de Limba română a Testelor Naţionale

Varinata 11 pentru proba de limba şi literatura română a fost extrasă, luni, de către directorul general pentru învăţământul preuniveristar şi secretarul de stat, în prezenţa ministrului Educaţiei, Cristian Adomniţei.

8 afișări
Imaginea articolului Varianta 11 pentru proba de Limba română a Testelor Naţionale

Varianta 11 pentru proba de Limba română a Testelor Naţionale

Ministrul Cristian Adomniţei a declarat că, pentru prima dată în acest an, au fost luate măsuri sporite de securitate, astfel că toate materialele didactice, dar şi telefoanele mobile ale elevilor şi profesorilor au fost depuse într-o sală sub supraveghere.

"Am vrea ca nimeni să nu mai fraudeze examenul pentru a asigura egalitatea de şanse. În plus, subiectul a fost extras din două urne. Dacă ar fi fost extrasă din ambele boluri doar biletul cu numărul zero, atunci subiectul ar fi avut numărul 100", a explicat Adomniţei.

Varianta cu numărul 11 cuprinde trei puncte. Unul în care elevii trebuie să arate că poezia "Părinţi" de Ana Blandiana aparţine genului liric. De asemenea, ei au de făcut o analiză a unui text şi să redacteze o cerere către directorul şcolii pentru obţinerea unei burse de merit.

Baremul va fi afişat pe site-ul MECT la ora 12.30. Pentru prima dată, profesorii evaluatori au fost chemaţi în centre încă de la ora 8.30 pentru a se familiariza cu subiectul, iardupă ce vor fi afişate baremele vor putea începe imediat corectarea lucrărilor.

Cei peste 220.000 de elevi înscrişi la testele naţionalesusţin, luni, proba scrisă la limba şi literatura română, varianta de subiect din cele 100 posibilefiind comunicată centrelor de testare la ora 9.00, prin intermediul postului Radio România Actualităţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici