Vârsta de eligibilitate pentru doza booster cu vaccinul anti-COVID-19 de la Pfizer ar putea fi scăzută la 40 de ani

Vârsta de eligibilitate pentru doza booster cu vaccinul Pfizer ar putea fi scăzută până la 40 de ani, pe baza datelor din Israel care sugerează că eficacitatea serului este în scădere.

13067 afișări
Imaginea articolului Vârsta de eligibilitate pentru doza booster cu vaccinul anti-COVID-19 de la Pfizer ar putea fi scăzută la 40 de ani

Vârsta de eligibilitate pentru doza booster cu vaccinul Pfizer ar putea fi scăzută la 40 de ani

Un oficial al Administraţiei americane pentru Alimente şi Medicamente a declarat că agenţia ia în considerare reducerea vârstei recomandate pentru persoanele care ar trebui să primească doza booster cu vaccin Pfizer/BioNTech până la vârsta de 40 de ani, pe baza datelor din Israel care sugerează că eficacitatea vaccinului este în scădere, scrie Reuters.

Oamenii de ştiinţă israelieni au prezentat „date care par convingătoare de la vârsta de 40 de ani în sus", a declarat Dr. Peter Marks, directorul Direcţiei pentru evaluarea şi cercetarea produselor biologice din cadrul FDA.

Datele publicate în urmă cu două luni de către Ministerul Sănătăţii din Israel au arătat că, printre persoanele cu vârste de peste 60 de ani, protecţia împotriva infectării cu coronavirus, după 10 zile de la administrarea celei de-a treia doze de vaccin, a fost de patru ori mai mare decât după vaccinarea cu cele două doze iniţiale.

Israelul a început în iulie administrarea celei de-a treia doze vârstnicilor, iar apoi a decis scăderea vârstei de eligibilitate pentru doza booster la 40 de ani.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici