Vasile Dâncu, despre posibila prezenţă în Ucraina a unor mercenari români: O informaţie falsă

Ministrul Apărării din România a comentat acuzaţiile privind deplasarea în Ucraina a unor mercenari români. Este un procedeu propagandistic, o informaţie falsă, a spus demnitarul român.

590 afișări
Imaginea articolului Vasile Dâncu, despre posibila prezenţă în Ucraina a unor mercenari români: O informaţie falsă

Vasile Dâncu, despre posibila prezenţă în Ucraina a unor mercenari români: O informaţie falsă

Ministrul Vasile Dâncu susţine că informaţia este falsă şi că se poate verifica dacă numeroşi români au trecut graniţa cu Ucraina.

„Este o informaţie falsă... Nu putem verifica dacă sunt cetăţeni străini în Rusia sau Ucraina... Nu putem şti cine a ajuns acolo şi cu ce scop. Noi ştim fluxul către Ucraina, nu au mers oameni în această perioadă spre Ucraina, avem o statistică exactă... Este o informaţie pentru opinia publică nespecializată”, a explicat Vasile Dâncu la Digi 24.

Ministrul Apărării mai spune că ruşii încearcă să arate că au date foarte exacte ceea ce reprezintă un procedeu propagandistic.

„Este un procedeu propagandistic... Vrea să arate că are date foarte exacte... E o incercare de a arăta că este o coaliţie mondială împotriva Rusiei şi de aceea nu reuşesc ei în Ucraina”, a precizat Dâncu.

Ministerul Apărării din Rusia a anunţat că forţele din Ucraina sunt sprijinite de mii de mercenari străini. Printre luptătorii străini s-ar afla şi aproximativ 1,500 de români, susţin ruşii. Autorităţile din Rusia nu au prezentat nicio dovadă pentru afirmaţiile făcute.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici