Video Vass: Numărul contractelor de muncă a crescut în 2010

Numărul contractelor de muncă a crescut anul trecut la 5,97 milioane, de la 5,92 milioane în 2009, când s-a înregistrat o scădere faţă de 2008, a declarat marţi, la seminarul MEDIAFAX Talks about SMEs, Andreea Vass, consilierul premierului Emil Boc.

25 afișări

"Intoxicările mediatice, cu excepţia unor publicaţii de business, au lansat informaţii conform cărora 1,7 milioane de contracte de muncă s-au evaporat între 2008 şi 2010. Cifrele oficiale privind contractele active, full time şi part time arată că în 2008 erau 6,26 milioane de contracte, au scăzut la 5,92 milioane în 2009, iar în 2010 au crescut la 5,97 milioane de contracte", a spus Vass.

Ea a menţionat că acest lucru înseamnă că şi în condiţii de contracţie economică, din 2010, au existat peste 50.000 de contracte noi semnate.

Pe de altă parte, Vass a reiterat necesitatea modificării codului muncii, în vederea flexibilizării pieţei forţei de muncă, precizând că o va susţine cu "cerbicie".

Go4it.ro transmite LIVE de la World Mobile Congress. Zeci de telefoane se lansează acum! Citeşte noutăţile la cald.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici