Vezi aici cum funcţionează sistemul care te ajută să nu faci accidente rutiere - VIDEO

La atâtea accidente era şi timpul să avem un sistem de prevenire. Tocmai, a fost lansat şi la noi un sistem independent care poate fi instalat pe orice autoturism.

40 afișări
Imaginea articolului Vezi aici cum funcţionează sistemul care te ajută să nu faci accidente rutiere - VIDEO

Vezi aici cum funcţionează sistemul care te ajută să nu faci accidente rutiere (Imagine: Laszlo Mihaly/Mediafax Foto)

Câte un român moare la fiecare şase ore într-un accident de circulaţie. În ţara şoferilor neatenţi sau vitezomani, a pietonilor inconştienţi şi a căruţelor, se caută soluţii care să salveze măcar câteva sute de oameni pe an.

Vorbim despre camerele video instalate pe automobile care urmăresc traficul şi îl avertizează pe şofer când să calce de urgenţă frâna.
Mai mult, compania Mobileye care echipează mai multe modele de serie precum Volvo, Opel sau BMW cu sisteme de prevenţie a accidentelor rutiere a lansat şi în România un sistem independent, care poate fi instalat pe orice autoturism.
Acesta avertizează şoferii atât vizual cât şi auditiv atunci când există pericolul unui accident. Sistemul poate avertiza cu cel mult 2,7 secunde înaintea producerii unei coliziuni.
Citeşte mai multe despre sistemul de prevenţie a accidentelor rutiere pe www.incont.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici