Videanu: Coincidenţă de nume în cazul repartiţiei unei locuinţe pentru Elena Băsescu

Primarul Capitalei, Adriean Videanu, a declarat, într-o conferinţă de presă, că Elena Băsescu, despre care "Jurnalul Naţional" a scris în ediţia de miercuri că a primit o repartiţie de locuinţă de la fostul primar general Traian Băsescu, nu este fiica şefului statului.

28 afișări
Imaginea articolului Videanu: Coincidenţă de nume în cazul repartiţiei unei locuinţe pentru Elena Băsescu

Videanu: Coincidenţă de nume în cazul repartiţiei unei locuinţe pentru Elena Băsescu (Imagine:www.jurnalul.ro)

Adriean Videanu a arătat că acea Elena Băsescu a primit locuinţă în 2001, însă nu s-a prezentat la perfectarea contractului, astfel că după trei ani casa a fost repartizată unui bărbat.

"Jurnalistul de la Jurnalul Naţional nu a făcut niciun fel de verificare a informaţiei în acest caz, preferând să aştearnă o perdea neclară asupra cazului prezentat, tocmai pentru a manipula opinia publică în ceea ce înseamnă relaţia preşedintelui Traian Băsescu cu Primăria capitalei cât timp acesta a deţinut mandatul de primar general", a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, primarul Capitalei, Adriean Videanu.

Primarul general a precizat că, până în acest moment, "solicitarea oficială" a Jurnalului Naţional nu a ajuns la Primăria Capitalei, menţionând că această instituţie este una dintre cele mai transparente instituţii din România.

Potrivit primarului general, Elena Băsescu, despre care se vorbeşte în articolul apărut în Jurnalul Naţional, nu are nicio legătură cu fiica cea mică a preşedintelui, fiind vorba doar de o coincidenţă de nume.

Autorităţile municipale au arătat că locuinţa din strada Mureş nr. 37, sector 1 al Capitalei a fost transmisă ca fiind liberă de către societatea RomVial prin Administraţia Fondului Imobiliar (AFI) la 4 aprilie 2001.

Astfel, această locuinţă a fost repartizată prin dispoziţia primarului general de atunci numărul 1.143/2001, Elenei Băsescu, care însă nu s-a prezentat la SC RomVial pentru perfectarea actelor, locuinţa devenind astfel liberă şi repartizată Primăriei sectorului 1.

Ulterior, autorităţile locale ale sectorului 1 au repartizat în aprilie 2004 această locuinţă lui Constantin Vlădescu, căruia i s-a întocmit contract de închiriere.

Primarul Capitalei a arătat că Elena Băsescu a înaintat o solicitare pentru repartizarea unei locuinţe în iulie 1998, motivând faptul că locuia împreună cu părinţii, fratele şi bunicii într-un apartament de trei camere, iar salariul său nu-i permitea să achite chiria. Marţi seară, într-o emisiune televizată, Videanu a declarat că, din informaţiile pe care le avea până la acea oră de la colegi, era vorba despre "o bătrânică singură".

Edilul municipal a precizat că la dosarul petentei sunt depuse documente doveditoare în acest sens.

Potrivit lui Videanu, ordinea şi numărul persoanelor îndreptăţite să primească locuinţă au fost stabilite de Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) prin hotărârea nr. 52 din 29 martie 2001, semnată de preşedintele Consiliului, Mihai Doru Giugula.

Astfel, din lista cuprinzând cele 973 de persoane care urmau să primească spaţii locative în cursul anului 2001, Elena Băsescu ocupă poziţia cu nr. 392. În conformitate cu ancheta socială întocmită de Serviciul Spaţiu Locativ care în 2001 se afla în cadrul primăriei Capitalei, Elena Băsescu a îndeplinit criteriile legale pentru a putea primi o garsonieră.

Petenta a renunţat însă la repartiţia emisă de PMB în anul 2001, iar dosarul a rămas în evidenţa Serviciului pentru Gestiunea Spaţiului Locativ până în 2003, atunci când, urmare a unei hotărâri a CGMB, toate dosarele nesoluţionate au fost transferate primăriilor de sector.

Dosarul Elenei Băsescu a fost transmis în luna mai 2003 la Primăria sectorului 6 - unde se află şi acum, nefiind rezolvat.

Primarul Capitalei consideră ca incorect faptul că în mod voit Jurnalul Naţional a dorit să creeze această confuzie şi consideră necesar ca aceste precizări să fie făcute pentru a informa corect opinia publică.

Şi Administraţia Prezidenţială a precizat, miercuri, că "doamna Elena Băsescu invocată de cotidianul Jurnalul Naţional şi de participanţii la emisiunea Sinteza Zilei (postul Antena3) din seara zilei de 18 martie nu este fiica preşedintelui României şi nu are nicio legătură de rudenie cu acesta".

"Jurnaliştii oneşti, care ţin la standardele de profesionalism, nu ar fi lansat un astfel de articol, cu un titlu manipulator («Traian Băsescu - repartiţie pentru Elena Băsescu»), înainte de a avea confirmarea identităţii persoanei implicate", se arată într-un comunicat al Preşedinţiei.

"Jurnalul Naţional" a publicat, în ediţia de miercuri, un articol potrivit căruia fostul primar general Traian Băsescu a semnat o repartiţie de locuinţă pentru Elena Băsescu, fără a preciza dacă persoana este fiica actualului şef al statului. Subiectul a fost abordat, marţi seară, în emisiunea "Sinteza Zilei" a postului Antena 3, la care a fost prezentă o jurnalistă de la "Jurnalul Naţional" şi la care participanţii, printre care ministrul Transporturilor, Ludovic Orban, şi-au exprimat îndoiala că persoana vizată în articol ar fi fiica preşedintelui. Primarul general Adriean Videanu a intrat în direct prin telefon în timpul emisiunii, precizând că persoana la care se referă articolul nu este fiica cea mică a preşedintelui, ci "o bătrânică", cu acelaşi nume.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici