Videanu consideră că la deszăpezire s-a acţionat rezonabil

Primarul general al Capitalei, Adriean Videanu, a declarat, după şedinţa Comandamentului de Iarnă pe care a convocat-o vineri, la o oră după miezul nopţii, că activitatea de deszăpezire s-a desfăşurat rezonabil şi că municipalitatea are, potrivit legii, doar rolul de a o coordona.

1 afișare
Imaginea articolului Videanu consideră că la deszăpezire s-a acţionat rezonabil

Videanu consideră că la deszăpezire s-a acţionat rezonabil

Adriean Videanu a declarat că, în conformitate cu legea, responsabilitatea Primăriei Capitalei, în privinţa salubrizării şi a deszăpezirii există doar sub aspectul coordonării acestor activităţi. "Rolul meu, aşa cum priveşte legea, este acela de a coordona", a adăugat primarul.

Edilul a mai spus că, în urma discuţiilor avute cu primarii de sector, are garanţia că, de vineri, arterele principale vor fi libere, astfel încât mijlocacele de transport în comun să poată circula, dar în condiţii de iarnă.

"Primăria Municipiului Bucureşti a monitorizat în tot acest timp, prin viceprimarul Răzvan Murgeanu, activitatea firmelor de salubrizare", a completat acesta, apreciind intervenţiile ca fiind "rezonabile". Primarul a adăugat că intervenţiile devin eficiente după terminarea viscolului.

Primarul general a spus că Poliţia Rutieră lucrează în strânsă colaborare cu autorităţile, identificând persoanele care au parcat maşinile ilegal şi din cauza cărora o mare parte din străzi nu au putut fi curăţate.

Adriean Videanu consideră ilegale amenzile date de Poliţia Capitalei firmelor de salubrizare. Edilul a declarat pentru MEDIAFAX că, atât în Ordonanţa de Urgenţă 195, cât şi în Protocolul încheiat cu firmele pentru această activitate, este prevăzut un termen de 48 de ore de la încetarea ninsorii în care să fie făcută deszăpezirea.

Viceprimarul general Răzvan Murgeanu a declarat, după şedinţa Comandamentului de Iarnă, că toate intersecţiile mari vor fi curăţate, iar zăpada va fi încărcată în maşini şi depozitată în afara părţii carosabile, de către angajaţii firmelor de construcţii cu care Primăria are contracte.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici