Videanu: PSD a gestionat afacerea imobiliară de 500 de milioane de euro din Parcul Tineretului

Primarul Capitalei, Adriean Videanu, a declarat, joi, că PSD este cel care a gestionat afacerea imobiliară de 500 de milioane de euro din Parcul Tineretului, adică trecerea unei suprafaţe de zeci de mii de metri pătraţi din domeniul public în proprietatea unor persoane fizice.

20 afișări
Imaginea articolului Videanu: PSD a gestionat afacerea imobiliară de 500 de milioane de euro din Parcul Tineretului

Videanu: PSD a gestionat afacerea imobiliară de 500 de milioane de euro din Parcul Tineretului (Imagine: Mediafax Foto)

Primarul Capitalei a explicat, într-o conferinţă de presă de joi, că afacerea imobiliară din Parcul Tineretului prin care s-a trecut o suprafaţă de teren de aproximativ 30.000 de metri pătraţi din domeniul public în proprietatea unor persoane fizice a început în anul 2003, atunci când primar al sectorului 4, acolo unde este Parcul Tineretului, era Vasile Mihalache, membru PSD, iar printre consilierii generali de la PSD se regăseau Doru Giugula şi Stelian Găletuşă.

Astfel, potrivit lui Videanu, primarul de atunci al sectorului 4 a solicitat sprijin în vederea supunerii spre aprobarea CGMB a unui proiect de hotărâre privind transmiterea către consiliul local al sectorului 4 a unor terenuri din domeniul privat al municipiului Bucureşti în vederea punerii în posesie a unor titulari de drepturi de proprietate care şi-au reconstituit acest drept pe cale judecătorească.

Primarul Capitalei a arătat că printre cei care au dat atunci aviz pozitiv proiectului de hotărâre se numără Doru Giugula şi Găletuşă Stelian, ambii membrii PSD, şi Mihai Voiculescu, "probabil membru PSD".

Primarul Capitalei a explicat că în 22 ianuarie 2004, CGMB a aprobat hotărârea numărul 4 prin care se aprobă transmiterea unor terenuri din administrarea Consiliului General în administrarea Consiliului Local al Sectorului 4 pentru punerea în posesie a proprietarilor. Terenul este situat între Complexul sportiv naţional Sala Polivalentă şi Parcul Copiilor, ambele în Parcul Tineretului.

Majoritatea drepturior de proprietate ale persoanelor care aveau dreptul la acest teren au fost cumpărate de Marioara Micşunescu, cea care este actuala proprietară a terenului din Parcul Tineretului.

Edilul muncipal a arătat şi că înainte de aprobarea hotărârii din ianuarie a CGMB, adică la sfârşitul anului 2003, Primarul Sectorului 4, Vasile Mihalache, restituise deja o parte din teren, de aproximativ 6.000 de metri pătraţi, fără să aibă aprobarea consiliului.

Adriean Videanu a mai arătat că, în timpul mandatului său, CGMB a elaborat un plan urbanistic zonal pentru a proteja de construcţii Parcul Tineretului. Ulterior, Marioara Micşunescu a solicitat Primăriei Municipului Bucureşti şi CGMB, în baza unei sentinţe judecătoreşti, aprobarea unui schimb de terenuri, Consiliul general propunând ca schimbul să fie făcut între actuala suprafaţă din Parcul Tineretului şi o altă arie egală ca suprafaţă de la periferia parcului.

De asemenea, Adriean Videanu i-a solicitat, joi, lui Cristian Diaconescu, în calitate de candidat în cursa pentru Primăria Capitalei, "să clarifice această situaţie", susţinând că acesta a făcut, miercuri, la prezentarea principalelor proiecte pe care le va derula ca edil-şef, acuze total nefondate şi tendenţioase.

Diaconescu a afirmat că proiectele pe care le va propune bucureştenilor pleacă de la realitatea că Bucureştiul traversează de 18 ani cel mai dezastruos moment din istoria ultimelor sute de ani, în care "haosul şi corupţia au pus stăpânire" pe oraş, care a ajuns într-un declin vizibil cu ochii, de care se fac vinovaţi toţi cei care au administrat Capitala, începând şi terminând cu primarii generali.

CGMB a fost obligat, în luna ianuarie, printr-o hotărâre judecătorească, să realizeze un schimb de terenuri între municipalitate şi proprietarul terenului de peste două hectare din Parcul Tineretului.

Curtea de Apel Bucureşti a dat o soluţie în acest caz în iunie 2007, iar consilierii municipali au fost obligaţi să aprobe schimbul de terenuri între Primăria Capitalei şi proprietarul terenului din Parcul Tineretului care aparţine domeniului public al Bucureştiului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici