VIDEO Cod roşu de inundaţii în Satu Mare: 100 de oameni evacuaţi, sute de oi moarte sau dispărute

  • Zeci de gospodării din judeţul Satu Mare sunt inundate.
  • O sută de persoane au fost evacuate din calea apelor şi mai multe au rămas izolate.
  • 100 de oi au murit, peste 1.000 sunt izolate, iar 700 dispărute.
1497 afișări

Din cauza ploilor abundente, în localitatea Răteşti 100 de persoane au fost evacuate în căminul cultural şi 60 de gospodării sunt inundate.

700 de oi sunt dispărute, iar 250 de metri din drumul european E81 este afectat. Pe E81 a mers prefectul judeţului Satu Mare, şeful ISU Satu Mare, 10 pompieri militari şi 12 pompieri voluntari.

În localitatea Hurezu Mare sunt, la această oră, 49 de gospodării inundate, o bucătărie de vară dărâmată, iar la o fermă sunt 300 de oi izolate.

De asemenea, în Socond, la o fermă sunt aproximativ 100 de oi moarte şi 1000 izolate, iar căile de acces către Bolda respectiv Stâna- DJ 196 A sunt blocate de ape.

În localitatea Racova sunt 4 gospodării inundate.

Hidrologii au emis o atenţionare Cod roşu de inundaţii, valabilă până la ora 13.00, pe râurile din bazinul hidrografic Maria (afluent al Crasnei), judeţul Satu Mare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici