VIDEO Secretul judeţului cu cele mai puţine îmbolnăviri. Cum se feresc localnicii de COVID

  • Satu Mare este judeţul cu cei mai puţini bolnavi de COVID
  • De aproape o săptămână, judeţul nu a mai avut cazuri noi de COVID-19
  • De a începutul epidemiei, în Satu Mare au fost efectuate, peste 10 000 teste pentru depistarea COVID şi 82 de persoane au fost descoperite pozitivite
46120 afișări

Ovidiu trăieşte în Satu Mare, judeţ unde de o săptămână nu s-a mai îmbolnăvit nimeni de coronavirus. De la începutul epidemiei, doar 82 de cazuri de COVID-19 au fost înregistrate aici. Opt oameni au murit din cauza acestui virus, dar Satu Mare este judeţul cu cel mai mic număr de infecţii cu SARS-COV2 din ţara noastră.

Ovidiu  este directorul comercial al unei pizerii din oraşul Satu Mare şi spune că atât el, cât şi clienţii restaurantului unde lucrează, respectă toate regulile impuse de autorităţi. Aşa au scăpat de îmbolnăvire.

„Drumurile sunt pustii. Toată lumea stă acasă şi conştientizează faptul că e foarte important să stea acasă ca să evite contaminarea. La aceste ore, centrul oraşului ar fi trebuit să fie plin, în special de tineri”, explică Ovidiu Oanţa.

Cum a reuşit Satu Mare să înregistreze cele mai puţine îmbolnăviri de la debutul pandemiei?

„La noi, toate normele de igienă se respectă şi ăsta este un punct forte.(...) Toţi angajaţii poartă măşti şi mănuşi şi dezinfectăm toate obiectele cu care intrăm în contact, de câte ori este nevoie. Şi ăsta e un lucru care dovedeşte că Satu Mare are cel mai mic număr de cazuri de Covid”, a mai spus Ovidiu Oanţa.

Şi prefectul judeţului, Radu Bud, susţine că restricţiile şi măsurile de prevenire a răspândirii coronavirusului ajută, dar statisticile nu-l liniştesc.

„E o statistică bună, dar noi o privim cu multă rezervă.(…) De câte ori apare câte un caz nou, pozitiv, în minutele următoare se declanşează deja ancheta epidemiologică, astfel încât să putem afla în cel mai scurt timp care este sursa şi care sunt contacţii direcţi”. 

CITEŞTE ŞI  COVID-19 în România. Care sunt judeţele cu ZERO cazuri noi de infectare, miercuri, 15 iulie

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici