Video VIDEO Un tânăr din judeţul Galaţi a fost găsit în viaţă după ce a rătăcit 10 ore, pe câmp, prin viscol

Un tânăr în vârstă de 21 de ani din judeţul Galaţi a fost găsit în viaţă, joi, de pompieri după ce mai bine de zece ore a rătăcit pe câmp, pe viscol puternic, între localităţile Peche şi Suhurului, anunţă Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU).

3658 afișări

Miercuri dimineaţă, tânărul a plecat de acasă spre o stână din zona localităţii gălăţene Pechea, iar de acolo cu o căruţă trasă de cal spre satului Suhurului, pe viscol puternic. Pentru că vântul sufla cu putere, spulberând zăpada, bărbatul nu a mai reuşit să se orienteze şi s-a rătăcit.

"Din cauza viscolului puternic, nu a mai reuşit să se orienteze, a deshămat calul şi a continuat drumul o vreme călare, dar a înaintat circa 20 de kilometri în direcţia opusă. Un timp, a păstrat legatura cu rudele, telefonic, dând o serie de indicii (fântâna cu cumpănă etc), până la descărcarea mobilului. După semnalarea dispariţiei de către rude, la nivelul judeţului Galaţi s-au mobilizat echipele de căutare, formate din pompieri cu şenilate, voluntari şi pădurarul care cunoştea zona vizată. După aproximativ 10 ore, în care salvatorii l-au căutat în condiţii de vreme severă, cu viscol puternic şi temperaturi scăzute, tânărul a fost găsit, în viaţă, la o altă stână din zonă. Bărbatul a fost consultat de echipajul medical al ambulanţei, fără a fi probleme", se arată într-un comunicat remis agenţiei MEDIAFAX.

La nivelul ţării, în ultimele 24 de ore, au avut loc peste 9.000 de astfel de intervenţii, anunţă Ministerul de Interne.

 

"În ultimele 24 de ore, la nivel naţional au fost efectuate 9.014 intervenţii medicale de către SMURD şi serviciile de ambulanţă, din care 278 pentru gravide şi 164 pentru persoane dializate. În judeţele vizate de avertizările meteorologice, Ministerul Afacerilor Interne a acţionat cu 5.475 angajaţi (1.517-IGPR, 1.246-IGSU, 2.354-IGJR, 358-IGPF) cu 1.462 mijloace (836-IGPR, 234-IGSU, 256-IGJR, 136-IGPF). Pe parcursul zilei de 11 ianuarie, Ministerul Apărării Naţionale a executat 7 misiuni pentru deszăpezire cu 142 militari şi 10 mijloace tehnice în municipiul Bucureşti şi în judeţul Tulcea.", se arată într-o informare a Ministerului de Interne.

Potrivit sursei citate, vineri, 12 ianuarie, cursurile vor rămâne suspendate, din cauza vremii, în Capitală şi alte 11 judeţe: Ialomiţa (cu excepţia grădiniţelor cu program prelungit din municipiile Slobozia, Urziceni şi Feteşti), Brăila, Buzău, Dâmboviţa, Călăraşi, Constanţa, Giurgiu, Ilfov, Maramureş, Tulcea şi Vrancea.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici