Violenţa din jocurile video nu influenţează comportametul în realitate. Ce spun studiile

  • Sarah Coyne şi Laura Stockdale au scris o carte bazată pe un studiu care a durat 10 ani.
  • Ele au analizat felul în care gamerii tind să joace jocuri din ce în ce mai violente.
  • Studiul nu a descoperit o legătură între violenţa din jocurile video şi cea din realitate.
888 afișări
Imaginea articolului Violenţa din jocurile video nu influenţează comportametul în realitate. Ce spun studiile

Violenţa din jocurile video nu influenţează comportametul în realitate. Ce spun studiile

Există o dezbatere continuă despre violenţa din jocurile video, în legătură cu ideea că acestea pot influenţa persoanele care se joacă.

Chiar şi Donald Trump a cerut interzicerea lor. „Trebuie să stopăm glorificarea violenţei în societatea noastră. Asta include jocurile video înspăimântătoare care sunt acum obişnuite”, a spus Donald Trump, preşedintele SUA.

Un nou studiu făcut pe o durată de 10 ani concluzionează că nu există o legătură între jocurile video violente şi violenţa în lumea reală. Sarah Coyne şi Laura Stockdale au scris o carte bazată pe acest studiu. Ele au analizat persoane din diferite categorii etnice care s-au jucat Grand Theft Auto pe o perioadă de 10 ani. Doar 27% dintre aceştia au început să joace mai violent, iar cazurile de agresivitate în rândul lor în lumea reală au fost inexistente.
 
Oana Rupa este psihoterapeut şi atrage atenţia asupra motivelor pentru care copiii aleg jocurile video. 
 
„Un alt proces psihologic care apare mai ales în perioada copilăriei este desensibilizarea. E un proces psihologic care apare atunci când suntem expuşi prea mult la un conţinut, oricare ar fi el. Dacă la început copilului i se poate părea şocant sau alarmant, cu cât petrece mai mult timp în faţa jocului video, cu atât i se pare o normalitate. Dacă el nu primeşte în viaţa de zi cu zi atenţie. Există această tendinţă să se retragă în lumea imaginară”, a spus Oana Rupa, psihoterapeut.
 
Florian este pasionat de jocurile video şi este de acord că părinţii trebuie să monitorizeze copiii până la o anumită vârstă. Totuşi, nu crede că ceea ce face o persoană într-un joc video va repeta în realitate.
 
„Nu le văd ca având un impact asupra vieţii. Nu are cum să te influenţeze. Şi eu m-am jucat jocul acesta (Grand Theft Auto) de foarte multe ori, toate versiunile şi nu m-a tentat niciodată în viaţa reală să fur o maşină”, a declarat Florian Fulgeanu, gamer.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici