Video Viorica Dăncilă îi transmite lui Klaus Iohannis că va merge la consultări „de îndată”

Viorica Dăncilă a declarat că va merge „de îndată” la consultările de miercuri cerute de preşedintele Klaus Iohannis, pe subiectul comisarului european din partea României. Premierul a adăugat că aceeaşi expresie o foloseşte şeful statului când vine vorba de numirea miniştrilor.

1317 afișări

„Iar în ceea ce priveşte invitaţia la consultări adresată de preşedinte, îi răspund că voi veni de îndată, acelaşi «de îndată» cu care şi dumnealui a decis să numească miniştrii interimari - conform deciziei CCR care a stabilit că preşedintele a încălcat Constituţia”, a afirmat Viorica Dăncilă, într-o declaraţie de presă susţinută la sediul PSD.

Şeful Executivului a reamintit de au trecut două săptămâni de la decizia CCR şi preşedintele Iohannis refuză să numească miniştrii interimari

„Şi dacă tot vorbim de aroganţă şi lecţii neînvăţate, avem în continuare un preşedinte în funcţie care încalcă Constituţia. Au trecut două săptămâni de la decizia CCR, iar preşedintele continuă să refuze să numească miniştrii interimari. În ce ţară este posibilă această încălcare? În ce stat european mai este în funcţie un preşedinte care calcă în picioare legea fundamentală a ţării?”, a completat premierul.

„I-am adresat domnului Iohannis inclusiv o scrisoare deschisă pentru a-i cere să îşi facă datoria constituţională, să numească un ministru al afacerilor interne, ca să putem lua măsurile ce se impun pentru ca nenorociri precum cea de la Caracal sau Dâmboviţa să nu se mai întâmple. Nu am primit niciun răspuns, nu am văzut nicio decizie”, a mai spus Dăncilă.

Ea a adăugat că începe anul universitar şi Ministerul Educaţiei încă nu are o conducere, din cauza „încăpăţânării şi inconştienţei” lui Klaus Iohannis.

„Avem nevoie de ministru la Educaţie. Mâine începe anul universitar iar ministerul nu are conducere din cauza încăpăţânării şi inconştienţei preşedintelui. Este inadmisibil şi este ruşinos pentru cel ce promitea România Educată. Avem cel mai iresponsabil preşedinte pe care l-a văzut România vreodată, unul care acţionează conştient împotriva propriului popor. Un preşedinte care a uitat de români şi de ţara lui şi a pornit o campanie oarbă, agresivă, împotriva partidului de guvernământ”, a conchis liderul PSD.

Preşedintele Klaus Iohannis a invitat-o pe Viorica Dăncilă miercuri, la consultări, pe tema nominalizării persoanei pentru funcţia de membru al Comisiei Europene, a anunţat Administraţia Prezidenţială.

Şeful statului a declarat, luni, la Cluj, că Guvernul propune pentru funcţii europene importante persoane nepotrivite şi că Rovana Plumb a fost refuzată pentru probleme de integritate. „Ruşine PSD”, a spus Iohannis la întâlnirea liberalilor din Nord-Vestul ţării.

Taguri:
dăncilă,
iohannis,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici