Viorica Marincaş, prima femeie numită la conducerea unui inspectorat judeţean de poliţie

Comisarul şef de poliţie Viorica Marincaş este prima femeie care devine şef de inspectorat judeţean de poliţie, ea fiind împuternicită, joi, la conducerea IPJ Maramureş, în prezenţa ministrului de Interne, Mircea Duşa.

364 afișări

Ministrul Administraţiei şi Internelor a participat, joi, la Baia Mare, la ceremonia de împuternicire în funcţia de şef al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Maramureş a comisarului şef de poliţie Viorica Marincaş.

"Numirea marchează o premieră în istoria Poliţiei Române, fiind pentru prima dată când o femeie este numită la comanda unui Inspectorat Judeţean de Poliţie", se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Administraţiei şi Internelor.

Ministrul Mircea Duşă a spus că în Poliţia Română lucrează foarte multe femei capabile şi este momentul ca acestora să le fie recunoscute calităţile manageriale.

"Poate o femeie va şti să conducă destinele Poliţiei maramureşene mai bine decât un bărbat", a adăugat ministrul Mircea Duşa, care i-a urat succes în activitate noului inspector şef.

Comisarul şef Viorica Marincaş are o experienţă de aproximativ 25 de ani în poliţie şi a ocupat mai multe funcţii de conducere, printre care cea de prim-adjunct al inspectorului şef al IPJ Maramureş, în perioada 2001-2005, şi cea de adjunct al şefului Poliţiei Municipiului Baia Mare, din 2005 până în 2012.

Viorica Marincaş a absolvit Şcoala Militară de Ofiţeri, promoţia 1987, este doctor în Ştiinţe Administrative şi a urmat mai multe cursuri de specializare, în ţară şi în străinătate, legate de activitatea muncii de poliţie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici