Video Viscol în Sibiu. Trei maşini cu cinci persoane, blocate pe un drum. Autorităţile încearcă să ajungă la ele/ Telecabina care urcă la Bâlea Lac, nefuncţională

Trei maşini cu 5 persoane au rămas înzăpezite, miercuri, în judeţul Sibiu, din cauza vântului puternic care a adus pe şosele zăpadă. Autorităţile intervin cu utilajele să cureţe drumul respectiv.

423 afișări

Potrivit Poliţiei Sibiu, cele trei maşini cu persoane sunt blocate pe drumul judeţean 106T, care leagă Ocna Sibiului de Topârcea.

Autorităţile intervin cu utilajele să cureţe drumul, închis circulaţiei din cauza zăpezii viscolite.

De asemenea, poliţiştii recomandă ruta ocolitoare Ocna - Loamneş - Alamor - Gusu - Ludoş - Topârcea.

Zona joasă a judeţului Sibiu este sub avertizare cod galben de viscol până la ora 14.00, vântul atingând viteze de 55-65 de kilometri pe oră la rafală.

Telecabina care urcă la Bâlea Lac, nefuncţională din cauza vântului puternic

Telecabina care duce turiştii la Bâlea Lac, la peste 2.000 de metri, în Munţii Făgăraş, nu funcţionează, miercuri, din cauza vântului puternic, spun reprezentanţii Salvamont Sibiu.

Potrivit cabanierilor din zona Bâlea Lac, telecabina care face legătura între Bâlea Cascadă şi Bâlea Lac nu funcţionează, miercuri, deoarece la peste 2.000 de metri, în Munţii Făgăraş, vântul bate cu viteză foarte mare.

Meteorologii din cadrul CMR Transilvania au emis cod galben de vânt pentru judeţul Sibiu, până la ora 14.00, în zona înaltă viteaza la rafală depăşind 70 de kilometri pe oră.

Telecabina este singurul mijloc de transport care face legătura între Bâlea Cascadă şi Bâlea Lac, pe timpul iernii, când Transfăgărăşanul este închis.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici