Visul românilor de a studia în Marea Britanie primeşte o grea lovitură. Membrii familiilor studenţilor, lăsaţi fără viză

  • Prima măsură anti-migranţi luată de azi în Marea Britanie.
  • În UK se interzice acordarea vizelor pentru membrii familiilor studenţilor.
  • Excepţii se fac numai pentru cercetătorii postuniversitari şi cei cu burse finanţate de guvern.
2759 afișări
Imaginea articolului Visul românilor de a studia în Marea Britanie primeşte o grea lovitură. Membrii familiilor studenţilor, lăsaţi fără viză

Visul românilor de a studia în Marea Britanie primeşte o grea lovitură. Membrii familiilor studenţilor, lăsaţi fără viză

Interzicerea vizelor pentru membrii familiei studenţilor străini din Marea Britanie a intrat în vigoare de astăzi. Decizia a fost luat în luna mai anul trecut, iar măsura include excepţii doar pentru cercetătorii postuniversitari şi studenţii cu burse finanţate de guvern.

„De astăzi, majoritatea studenţilor străini nu îşi vor putea aduce familiile în Marea Britanie”, a scris prim-ministrul Rishi Sunak pe platforma X. „Astăzi, o parte majoră a planului nostru de reducere a numărului de imigranţi intră în vigoare, punând capăt practicii inadmisibile de a aduce studenţii de peste mări familiile lor în Marea Britanie.

Acest lucru va duce la o scădere a imigraţiei cu zeci de mii de oameni şi va contribui la strategia generală de a preveni intrarea a 300.000 de persoane în Regatul Unit”, a declarat ministrul de interne James Cleverly.

În ultimele 12 luni, până în septembrie 2023, vizele au fost acordate pentru 152.980 de membri ai familiei studenţilor. Potrivit mai multor experţi, măsura ar putea avea un impact negativ asupra universităţilor care se bazează pe taxele studenţilor străini şi ar putea afecta reputaţia Marii Britanii ca destinaţie de studii.

Această măsură ar putea favoriza „naţiunile concurente care ar putea încerca să recruteze studenţi care altfel ar fi venit în Regatul Unit”, spune Nick Hillman, directorul Institutului de Politică a Învăţământului Superior (Hepi).

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
studenţi

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici