Vlas despre decizia în cazul Vîntu: Este tardivă, mă îndoiesc că va schimba ceva

Ioana Maria Vlas a declarat, joi, pentru corespondentul MEDIAFAX, că decizia Parchetului ICCJ de infirmare a soluţiilor de neurmărire penală în cazul lui Sorin Ovidiu Vîntu date în dosarele privind FNI, Banca Agricolă, BID, dar şi în cazul falimentului Băncii Române de Scont (BRS) este "tardivă".

219 afișări
Imaginea articolului Vlas despre decizia în cazul Vîntu: Este tardivă, mă îndoiesc că va schimba ceva

Ioana Maria Vlas (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

"Decizia este, după părerea mea, tardivă şi nu ştiu dacă va schimba ceva din situaţia de fapt. Pe mine mă interesează un singur lucru: ca banii să fie luaţi şi daţi înapoi oamenilor de la cine i-a luat", a spus Ioana Maria Vlas.

Aceasta s-a arătat sceptică, spunând că nu crede că decizia Parchetul instanţei supreme va schimba ceva din situaţia de fapt.

"Am scepticismul meu în această privinţă. După 11 ani de procese inutile, mă îndoiesc că se va schimba ceva. Să dea Domnul ca scepticismul meu să fie infirmat". a adăugat fostul preşedinte al SOV.

Fostul preşedinte al SOV Invest, Ioana Matia Vlas, a fost condamnată la zece ani de închisoare pentru fraudă şi a fost eliberată, în 20 octombrie 2010, din Penitenciarul Târgşor, după ce i-a fost admisă cererea de eliberare condiţionată. La momentul eliberării, Vlas mai avea de executat peste o mie de zile de închisoare.

Parchetul Înaltei Curţi de casaţie şi Justiţie (ICCJ) a infirmat soluţile de neurmărire penală a lui Sorin Ovidiu Vîntu date în dosarele privind FNI, Banca Agricolă, Bănca de Investiţii şi Dezvoltare (BID), dar şi în cazul falimentului Băncii Române de Scont (BRS), a informat, joi, Ministerul Public.

Soluţiile procurorilor de netrimitere în judecată a lui Sorin Ovidiu Vîntu în dosarele FNI, Banca Agricolă, Bănca de Investiţii şi Dezvoltare (BID) sau falimentul Băncii Române de Scont sunt nelegale, consideră procurorul general al României, astfel că au fost infirmate, iar cercetările reluate.

Nicolae Popa, condamnat în lipsă la 15 ani de detenţie pentru prăbuşirea Fondului Naţional de Investiţii, a solicitat autorităţilor române, după ce a fost extrădat din Indonezia, redeschiderea cazului FNI.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici