Vrancea: trei morţi, un dispărut, zeci de familii evacuate din case

Trei persoane decedate, o alta dispărută, 50 de familii evacuate din locuinţe, 43 de persoane izolate şi sute de case, drumuri şi poduri inundate. Acesta este ultimul bilanţ provizoriu al inundaţiilor din judeţul Vrancea.

2 afișări
Imaginea articolului Vrancea: trei morţi, un dispărut, zeci de familii evacuate din case

Vrancea: trei morţi, un dispărut, zeci de familii evacuate din case

Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Vrancea a anunţat, joi, că Maria Vlad, de 60 de ani, din localitatea Moviliţa, este dată dispărută în continuare, iar forţe importante ale ISU şi Jandarmeriei caută şi la această oră trupul femeii. Ionuţ Melinte, de 15 ani, din Moviliţa, şi Ileana Istrate, 60 de ani, din Poiana Cristei, au murit trăzniţi de fulgere. Există informaţii că şi o a treia persoană a decedat din cauza viiturilor.

"În localitatea Rugineşti a fost găsită decedată în propria locuinţă o femeie a cărei identitate nu o cunoaştem încă. Din câte se pare aceasta a murit înecată din cauza viiturilor care i-au afectat locuinţa, iar Poliţia face cercetări în acest caz", a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Vrancea, Jănică Lazăr.

În noaptea de miercuri spre joi forţe importante ale ISU au participat la evacuarea a 50 de familii din satul Domneşti şi au salvat de la înec nouă persoane din localitatea Tănăsoaia.

Totodată, 176 de locuinţe din localităţile Adjud, Mărăşeşti, Moviliţa, Rugineşti, Străoane, Pufeşti, Corbiţa. Bogheşti, Tănăsoaia, Păuneşti şi Fitioneşti au fost inundate. În municipiul Focşani au fost inundate mai multe subsoluri ale unor instituţii publice, printre care Direcţia Sanitară Veterinară şi Direcţia Finanţelor Publice. Tot în Focşani au fost inundate subsolurile a două şcoli.

Furtunile puternice au mai afectate nouă reţele electrice şi 17 posturi de transformare.

Viiturile formate pe versanţi au afectat mai multe drumuri naţionale, judeţene şi comunale, circulaţia desfăşurându-se cu dificultate, joi, pe DN2, între localităţile Mărăşeşti-Haret, pe o porţiune de 250 de metri şi între localităţile Domneşti şi Pufeşti, pe o porţiune de 300 de metri.

Au fost afectate şase poduri şi podeţe din localităţile Rugineşti, Panciu, Bogheşti şi Gura Caliţei.

Conform sursei citate, în prezent întregul efectiv al ISU Vrancea împreună cu poliţişti şi jandarmi lucrează la înlăturarea efectelor produse de calamităţi în mai multe localităţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici