Vrei să te căsătoreşti pe stadion? Pe Cluj Arena vor fi organizate nunţi şi spectacole

Consiliul Judeţean (CJ) Cluj a înfiinţat, miercuri, o societate comercială care se va ocupa de administrarea noului stadion Cluj Arena, aflat în curs de finalizare, şi care va avea rolul de a obţine profit, inclusiv prin organizarea de spectacole şi nunţi.

283 afișări
Imaginea articolului Vrei să te căsătoreşti pe stadion? Pe Cluj Arena vor fi organizate nunţi şi spectacole

Vrei să te căsătoreşti pe stadion? Pe Cluj Arena vor fi organizate nunţi şi spectacole (Imagine: Raul Stef/Mediafax Foto)

Preşedintele CJ Cluj, Alin Tişe, a declarat, miercuri, la finalul şedinţei deliberativului judeţean, că societatea va autofinanţa întreţinerea stadionului, astfel încât să nu fie cheltuiţi bani publici cu această activitate.

"Am aprobat în şedinţa CJ actul de constituire a noii societăţi care va administra noul stadion Cluj Arena şi care va începe să funcţioneze după ce lucrările de construire vor fi finalizate. Societatea va avea rolul de a autofinanţa întreţinerea stadionului, se va ocupa de raporturile cu echipele de fotbal, de evenimente, de închirieri de spaţii, astfel încât, din sumele obţinute, să autofinanţeze obiectivul. CJ doreşte ca pentru întreţinerea arenei să nu fie cheltuiţi bani publici. Doar din meciurile de fotbal nu se va putea face profit şi vor trebuie găsite alte evenimente pentru a se scoate bani, de la nunţi, până la spectacole, concerte, evenimente corporatiste", a spus Tişe.

El a precizat că o sursă de inspiraţie pentru organizarea de evenimente o reprezintă stadionul Allianz Arena din Munchen, unde au loc concerte, nunţi şi se închiriază restaurante şi alte spaţii.

"Arena în sine este destinată sportului, dar restul spaţiilor din clădirea stadionului clujean vor putea fi folosite pentru a aduce bani şi a nu cheltui bani publici pentru întreţinere", a subliniat Alin Tişe.

Noua societate de administrare a Cluj Arena va avea cinci persoane angajate şi va fi condusă, ca director, de unul dintre consilierii personali ai lui Alin Tişe, Radu Raţiu, propus din partea PDL.

Raţiu a declarat că va încerca să elaboreze o strategie care să aducă venituri noii societăţi.

"Este important să ne facem o strategie prin care să obţinem venituri la noua societate şi să ajungem cât mai repede pe profit. Organigrama noii societăţi prevede cinci persoane angajate, pe lângă director. Vom externaliza activităţile, pentru că avem nevoie de profesionişti în administrarea noii arene", a spus Radu Raţiu.

Stadionul Cluj Arena va avea peste 30.000 de locuri, costurile investiţiei ridicându-se la 35 de milioane de euro. Inaugurarea noii arene va avea loc în 8 octombrie, când este programat un concert al trupei Scorpions.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici