Vremea călduroasă va persista. PROGNOZA METEO pentru miercuri şi joi

Vremea călduroasă va persista, valorile termice urmand a fi in creştere in toată tara astfel incat canicula şi disconfortul termic vor cuprinde regiunile din vestul si sud-vestul tării, zone unde indicele temperatură-umezeală (ITU) se va situa in jurul pragului critic de 80 de unităti, informează ANM.

1798 afișări
Imaginea articolului Vremea călduroasă va persista. PROGNOZA METEO pentru miercuri şi joi

Vremea călduroasă va persista. PROGNOZA METEO pentru miercuri şi joi (Imagine Vlad Dumitrescu / Mediafax Foto)

ÎN ŢARĂ

Vremea călduroasă va persista, valorile termice urmand a fi in creştere in toată tara astfel incat canicula şi disconfortul termic vor cuprinde regiunile din vestul si sud-vestul tării, zone unde indicele temperatură-umezeală (ITU) se va situa in jurul pragului critic de 80 de unităti. Temperaturile maxime se vor incadra intre 30 si 37 de grade, exceptand litoralul unde vor fi intre 27 si 29 de grade. Cerul va fi variabil, mai mult senin dimineata, insă cu innorări după-amiaza in zona Carpatilor Occidentali si nordul Carpatilor Orientali, unde, pe arii restranse vor fi ploi de scurtă durată.

Seara, dar mai ales in cursul noptii, in vestul si nord-vestul tării, vor fi manifestări specifice instabilitătii atmosferice, respectiv innorări, temporar accentuate, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vantului şi cu aspect de vijelie şi pe arii restranse averse. Minimele termice se vor situa intre 9...10 grade in depresiunile Carpatilor Orientali si 24...25 de grade in Dealurile de Vest. 

LA BUCUREŞTI:

Vremea va fi călduroasă, posibil caniculară după amiază, cand disconfortul termic se va accentua. Temperatura maximă se va situa in jurul valorii de 34 de grade, iar cea minimă va fi de 17...18 grade. Cerul va fi mai mult senin, iar vantul va sufla slab şi moderat.

 

JOI

ÎN ŢARĂ

Valorile termice diurne vor marca o scădere fată de cele din ziua precedentă in vestul si nord-vestul tării, iar in restul teritoriului se vor mentine ridicate si canicula se va extinde. Disconfortul termic se va accentua, astfel că indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge pragul critic de 80 de unităti pe areale din ce in ce mai mari. Temperaturile maxime vor fi de la 27 de grade pe litoral pană in jurul a 38 de grade in Lunca Dunării, iar cele minime vor fi cuprinse intre 13 si 22 de grade.

Din a doua parte a zilei instabilitatea atmosferică se va accentua in regiunile intracarpatice si la munte, unde vor fi innorări temporare, local averse si cu caracter torential, descărcări electrice si intensificări ale vantului, trecător cu aspect de vijelie. Pe arii restranse, cantitătile de apă vor depăsi 25...30 l/mp si va cădea grindină.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici