VREMEA pentru marţi şi miercuri. Ce temperaturi se vor înregistra în ţară şi în Bucureşti

Marţi, vremea se va încălzi şi în regiunile intracarpatice, devenind caldă pentru această dată în cea mai mare parte a ţării, cu temperaturi maxime cuprinse între 9 grade în nordul Moldovei şi 21 de grade în Lunca Dunării. În cursul zilei cerul va fi variabil, cu înnorări după-amiază şi seara îndeosebi în zona de munte, Banat, Oltenia, sudul Crişanei şi vestul Munteniei, unde pe arii restrânse va ploua, iar la altitudini de peste 1.800 m vor fi şi lapoviţe sau ninsori

1267 afișări
Imaginea articolului VREMEA pentru marţi şi miercuri. Ce temperaturi se vor înregistra în ţară şi în Bucureşti

VREMEA pentru marţi şi miercuri. Ce temperaturi se vor înregistra în ţară şi în Bucureşti

Noaptea, aria precipitaţiilor va cuprinde treptat jumătatea vestică a ţării, iar local vor fi şi în restul teritoriului. Ploile vor fi şi sub formă de averse, se vor semnala descărcări electrice şi vor fi condiţii de grindină. Începând de după-amiază şi până la sfârşitul nopţii, cantităţile de apă vor depăşi local 15...20 l/mp, iar izolat, în special în Carpaţii Occidentali şi Meridionali, 30...35 l/mp. V

Vântul va avea intensificări temporare cu precădere în sudul şi centrul teritoriului, precum şi la munte. Temperaturile minime se vor situa între 3 şi 10 grade. Dimineaţa izolat vor fi condiţii de ceaţă.

În Bucureşti, marţi, vremea se va menţine mai caldă decât în mod obişnuit la această dată. Cerul va fi variabil, cu înnorări spre seară şi mai ales în cursul nopţii, când vor fi averse şi posibil descărcări electrice. Vântul va sufla în general moderat.

Temperatura maximă va fi de 18...19 grade, iar cea minimă de 8...9 grade. În primele ore ale zilei vor fi condiţii de ceaţă.

Miercuri, în ţară, valorile termice vor fi apropiate de cele normale pentru începutul lunii aprilie, astfel încât temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între 10 şi 16 grade, iar cele minime, între 1 şi 9 grade, cu cele mai coborâte valori în vestul extrem al ţării. Cerul va avea înnorări şi vor fi ploi pe arii extinse, mai însemnate cantitativ îndeosebi în zona de munte. 

Se vor semnala descărcări electrice şi vor fi condiţii de grindină. La altitudini de peste 1800 m, vor fi lapoviţe sau ninsori. Cu precădere în cursul zilei, vântul va prezenta intensificări temporare mai ales în centrul, sudul şi estul ţării şi în zona de munte.

Dacă ai nevoie de un serviciu meteo mai detaliat, vizitează vremea apropo.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici