Vremea rea în cea mai mare parte a ţării. Prognoza meteo pentru următoarele trei zile

Cerul va fi acoperit în jumãtatea de est a ţãrii şi temporar noros în rest. Vor fi averse, posibil însoţite de descãrcãri electrice, în cea mai mare parte a Moldovei şi la munte, zone unde izolat se vor mai putea acumula cantitãţi de apã de peste 15...20 l/mp, local în Transilvania, Maramureş şi pe arii restrânse în Muntenia şi în Dobrogea, informează ANM.

1203 afișări
Imaginea articolului Vremea rea în cea mai mare parte a ţării. Prognoza meteo pentru următoarele trei zile

ÎN BUCUREŞTI

La noapte, cerul va fi noros, iar în primele ore ale intervalului vor mai fi condiţii de ploaie. Vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura minimã va fi de 6...8 grade.

MIERCURI

Vremea se va menţine rece, deşi valorile termice vor creşte faţã de ziua precedentã. Cerul va avea înnorãri ziua, iar noaptea va fi variabil. Vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 16 grade, iar cea minimã va fi de 5...7 grade.

JOI

Vremea va continua sã se încãlzeascã, dar valorile termice diurne vor rãmâne uşor mai scãzute decât cele caracteristice datei. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporar accentuate seara şi noaptea când vor fi averse posibil însoţite de descãrcãri electrice. Vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura maximã va fi de 19...20 de grade, iar cea minimã de 9...10 grade.

VINERI

Vremea va fi în general instabilã. Vor fi înnorãri temporar accentuate, averse şi descãrcãri electrice, cu o probabilitate mai ridicatã dupã-amiaza şi seara. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 19 grade, iar cea minimã va fi de 7...9 grade.

ÎN ŢARĂ

La noapte, cerul va fi acoperit în jumãtatea de est a ţãrii şi temporar noros în rest. Vor fi averse, posibil însoţite de descãrcãri electrice, în cea mai mare parte a Moldovei şi la munte, zone unde izolat se vor mai putea acumula cantitãţi de apã de peste 15...20 l/mp, local în Transilvania, Maramureş şi pe arii restrânse în Muntenia şi în Dobrogea. În zona montanã, iar trecãtor şi în Transilvania şi în Subcarpaţii Moldovei, precipitaţiile vor fi şi sub formã de lapoviţã şi ninsoare. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri la munte, unde la altitudini de peste 1500 m rafalele vor depãşi 75...85 km/h, spulberând zãpada, dar local şi la cote mai reduse şi în sudul şi în estul ţãrii, îndeosebi în Moldova, unde vor fi viteze în general între 45 şi 55 km/h. Temperaturile minime se vor încadra între 0 şi 9 grade.

MIERCURI

Vremea va fi rece, deşi valorile termice vor marca o creştere uşoarã faţã de intervalul anterior. Cerul va fi mai mult noros în jumãtatea de est a ţãrii, unde pe arii restrânse, ziua, vor fi precipitaţii slabe sub formã de ploaie, iar la munte mixte. În restul teritoriului înnorãrile vor fi temporare, iar condiţiile de ploaie reduse. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri în prima parte a intervalului la munte, în special pe creste, precum şi în Moldova, Dobrogea şi estul Munteniei, zone în care la rafalã se vor atinge viteze cuprinse în general între 50 şi 60 km/h. Temperaturile maxime se vor situa în general între 10 şi 20 de grade, iar cele minime între -2 şi 8 grade, mai ridicate pe litoral, spre 10 grade, dar şi mai scãzute în estul Transilvaniei, unde vor fi în jurul a -3 grade. În zonele de deal şi depresionare pe arii restrânse va fi brumã.


JOI

Vremea va continua sã se încãlzeascã în cea mai mare parte a ţãrii, dar valorile termice diurne vor fi în continuare mai scãzute decât în mod normal la aceastã datã. Cerul va avea înnorãri temporar accentuate şi vor fi averse, dupã-amiaza şi seara în Banat, Crişana, Oltenia, vestul Maramureşului şi al Transilvaniei, iar noaptea în toatã Transilvania, Maramureş, Muntenia, cea mai mare parte a Dobrogei şi local în Moldova. Izolat se vor înregistra cantitãţi de apã mai însemnate. La munte, la altitudini mari, precipitaţiile vor fi mixte. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri pe crestele montane şi pe litoral. Temperaturile maxime se vor situa între 13 şi 21 de grade, iar cele minime între 4 şi 12 grade.

VINERI

Vremea va fi în general instabilã. Mai ales pe parcursul zilei cerul va avea înnorãri temporar accentuate şi se vor semnala averse şi descãrcãri electrice pe arii relativ extinse, exceptând Oltenia, unde vor fi locale. Izolat se vor înregistra cantitãţi de apã mai însemnate. Pe crestele montane precipitaţiile vor fi mixte. Vântul va sufla slab şi moderat, cu uşoare intensificãri în prima parte a intervalului la munte, în vestul, sud-vestul şi centrul ţãrii, dar trecãtor şi în rest, în timpul ploilor. Temperaturile maxime se vor încadra între 12 şi 22 de grade, iar cele minime între 3 şi 11 grade.


 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici