VREMEA se va menţine caldă pentru această perioadă. PROGNOZA METEO pentru vineri

Vineri, vremea va fi în continuare mult mai caldă decât în mod normal pentru această perioadă din an, îndeosebi în regiunile extracarpatice, informează Agenţia Naţională de Meteorologie.

1457 afișări
Imaginea articolului VREMEA se va menţine caldă pentru această perioadă. PROGNOZA METEO pentru vineri

VREMEA se răceşte. PROGNOZA METEO pentru vineri (Imagine: Andrei Spirache/ Arhiva Mediafax Foto)

În vestul, centrul şi nordul teritoriului, treptat înnorările se vor accentua, iar aria precipitaţiilor va fi în extindere. Astfel, pe parcursul zilei, ploile se vor semnala în Maramureş şi izolat în nordul Crişanei, al Transilvaniei şi Moldovei, pentru ca noaptea acestea să fie prezente în vest şi nord şi local în centru şi nord-est. Izolat în zonele de munte şi în Maramureş, cantităţile de apă vor depăşi 15...20 l/mp. Pe crestele înalte ale Carpaţilor Orientali, trecător, se vor semnala precipitaţii mixte. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în cursul nopţii, când numai cu totul izolat este posibil să plouă slab. Vântul va prezenta intensificări până la tare la munte, dar local şi temporar şi în celelalte zone. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 11 şi 21 de grade, iar cele minime între 2 şi 11 grade.

ÎN BUCUREŞTI

Vremea va fi predominant frumoasă şi în continuare cu mult mai caldă decât în mod normal pentru această dată calendaristică. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în a doua parte a intervalului. Vântul va sufla slab şi moderat, trecător cu unele intensificări. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 19 grade, iar cea minimă va fi de 7...8 grade, uşor mai scăzută în zona preorăşenească.

LA MUNTE

Vremea va fi în continuare mult mai caldă decât în mod normal pentru această perioadă din an. Treptat înnorările se vor accentua. Pe parcursul zilei, ploile se vor semnala doar în nordul Carpaţilor Orientali, pentru ca noaptea acestea să fie prezente în masivele vestice şi nordice şi pe arii restrânse în restul zonelor montane. Izolat în Munţii Apuseni şi nordul Carpaţilor Orientali cantităţile de apă vor depăşi 15...20 l/mp. Pe crestele înalte ale Carpaţilor Orientali, trecător, se vor semnala precipitaţii mixte. 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici