Vremea se va menţine mult mai caldă decât în mod normal . PROGNOZA METEO pentru marţi şi miercuri

Deşi valorile termice vor marca o scădere în vestul şi nord-vestul teritoriului, vremea se va menţine mult mai caldă, decât în mod normal la această dată, informează Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

1243 afișări
Imaginea articolului Vremea se va menţine mult mai caldă decât în mod normal . PROGNOZA METEO pentru marţi şi miercuri

Vremea se va încălzi semnificativ. PROGNOZA METEO pentru luni şi marţi (Imagine: Shutterstock)

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 10 grade în Maramureş şi dealurile Crişanei şi 19 grade în Lunca Dunării, iar cele minime se vor situa între -1 şi 7 grade. Cerul va fi mai mult noros în vestul, nordul şi centrul ţării şi va ploua în Maramureş, cea mai mare parte a Crişanei şi Transilvaniei, local în Banat, Oltenia şi nordul Moldovei, iar în zonele de munte, ziua vor fi mai ales ploi, iar noaptea şi lapoviţe sau ninsori. Cantităţile de apă mai pot depăşi, izolat, 15 l/mp, cu precădere la munte.

În celelalte regiuni cerul va fi variabil, cu unele înnorări la începutul zilei, când pe arii restrânse va ploua slab şi trecător. Vântul va mai avea intensificări în toată zona montană, cu viteze de peste 65...75 km/h, iar pe crestele cele mai înalte rafalele vor depăşi 85...90 km/h. În restul teritoriului, rafalele se vor semnala îndeosebi în prima parte a intervalului, pe spaţii restrânse şi la cote mai reduse.

LA BUCUREŞTI:

Vremea va fi mult mai caldă decât în mod obişnuit la început de martie. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în prima parte a zilei, când trecător vor mai fi condiţii de ploaie slabă. Vântul va sufla slab şi moderat, cu uşoare intensificări la începutul intervalului. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 17 grade, iar cea minimă va fi de 4...6 grade.

 

MIERCURI

ÎN ŢARĂ 

În vestul, centrul şi nordul ţării, vremea se va răci, înnorările vor fi persistente şi, pe arii restrânse, îndeosebi ziua, vor cădea precipitaţii slabe, mai ales ploi, iar în zonele de munte se vor semnala ploi, lapoviţe şi ninsori. În restul teritoriului, valorile termice se vor menţine mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, cerul va fi variabil şi doar cu totul izolat vor fi posibile ploi slabe. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în prima parte a intervalului, cu precădere la munte. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, între 4 grade în Maramureş şi dealurile Crişanei şi 18 grade, izolat, în Muntenia şi vestul Dobrogei, iar cele minime vor fi cuprinse între -4 şi 7 grade.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici