Vremea se va răci accentuat. PROGNOZA METEO pentru sâmbătă şi duminică

În regiunile din jumătatea de sud-est a ţării, vremea se va înrăutăţi şi se va răci accentuat. Ploile vor fi frecvente, însemnate cantitativ, informează ANM.

448 afișări
Imaginea articolului Vremea se va răci accentuat. PROGNOZA METEO pentru sâmbătă şi duminică

Vremea va fi rece pentru această dată. PROGNOZA METEO pentru sâmbătă şi duminică

SÂMBĂTĂ 

ÎN ŢARĂ

Se vor înregistra peste 25 l/mp şi local 40 l/mp, iar în cea mai mare parte a Munteniei, în Dobrogea şi în sudul Moldovei se vor cumula în general 40...60 l/mp şi pe arii restrânse 80...90 l/mp. La munte precipitaţiile vor fi şi sub formă de lapoviţă şi ninsoare, iar în Carpaţii Meridionali şi de Curbură, în special la peste 1600 m altitudine, ninsorile vor fi temporar mai consistente, cu depunere de strat de zăpadă şi, mai ales pe creşte, va fi viscol.

Vântul va avea intensificări în regiunile sudice cu viteze la rafală de 45...55 km/h, local peste 60 km/h în sud-est, iar în Dobrogea va suflă tare, cu peste 80...90 km/h. În restul teritoriului cerul va avea înnorări temporare, iar ploile vor fi izolate. Temperaturile maxime se vor încadra între 8 şi 17 grade, cu cele mai ridicate valori în Câmpia de Vest; minimele termice vor fi cuprinse 1 şi 11 grade. Izolat vor fi condiţii de ceaţă şi, mai ales în nord şi centru, se va produce brumă.

LA BUCUREŞTI:


Vremea va fi ploioasă şi se va răci accentuat. Va plouă aproape continuu, mai intens pe parcursul zilei când se vor cumula în jurul a 30 l/mp. Vântul va avea intensificări, iar rafalele vor atinge 45...55 km/h. Temperatura maximă va fi de 10...11 grade, iar cea minimă de duminică dimineaţă se va situa în jurul a 7 grade.

DUMINICĂ
 
ÎN ŢARĂ
 
În regiunile sud-estice înnorările vor fi persistente, va plouă pe arii extinse şi în cantităţi mai însemnate în special pe parcursul zilei, când se vor cumula local peste 30...40 l/mp, iar vântul va continuă să sufle tare, cu precădere în Dobrogea unde rafalele vor depăşi 80...90 km/h.
 
În restul ţării înnorările vor fi temporare, ploile vor fi slabe şi izolate, mai ales noaptea, iar vântul va suflă moderat, cu intensificări locale, temporare. La munte, cu precădere la altitudini de peste 1600 m, vor predomină ninsorile, ce vor fi mai fi consistente în Carpaţii de Curbură şi estul Meridionalilor, iar pe creşte va fi viscol. Temperaturile maxime se vor încadra între 9 şi 18 grade, iar cele minime între 3 şi 10 grade.
 
 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici