VREMEA se va răci uşor şi va ploua. PROGNOZA METEO pentru luni şi marţi

În majoritatea zonelor ţării, regimul termic va fi caracterizat luni de valori în jurul celor normale în ultima decadă a lunii noiembrie, iar în sud-est, deşi vremea se va răci accentuat faţă de ieri, încă se vor înregistra temperaturi peste mediile climatologice, informează Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

4419 afișări
Imaginea articolului VREMEA se va răci uşor şi va ploua. PROGNOZA METEO pentru luni şi marţi

VREMEA se va răci uşor şi va ploua. PROGNOZA METEO pentru luni şi marţi (Imagine: Codrin Prisecaru/Mediafax Foto)

În cursul zilei, cerul va avea înnorări în nord-vest, iar în primele ore şi în extremitatea de sud-est, unde pe spaţii restrânse va ploua slab şi va fi variabil în celelalte regiuni. Începând de seara, nebulozitatea se va accentua în special în jumătatea de sud a teritoriului, unde ploile vor fi frecvente şi în general moderate cantitativ; în Carpaţii Meridionali şi în cei ai Curburii, la peste 1500 m altitudine, vor fi precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări pe crestele montane, iar noaptea izolat şi în sud-est. Temperaturile maxime se vor încadra între 4 şi 14 grade, cu cele mai ridicate valori în Bărăgan şi Dobrogea; minimele termice vor fi cuprinse între -4...-3 grade în zonele depresionare din nord-vest şi centru şi 9...10 grade pe litoral.

LA BUCUREŞTI:

Vremea se va răci faţă de intervalul anterior, dar valorile termice se vor menţine încă peste cele normale ale datei. Cerul va fi variabil ziua, dar cu înnorări pe timpul nopţii când va ploua moderat cantitativ. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 13 grade, iar cea minimă va fi de 5...7 grade.

MARŢI

Vremea va fi în general închisă, iar valorile termice se vor situa în jurul celor caracteristice acestei perioade. Va ploua în aproape toată ţara, iar în jumătatea de sud se vor cumula cantitaţi de apă de 20...25 l/mp. În zona montană vor fi lapoviţe şi ninsori, iar precipitaţii mixte se vor semnala seara şi noaptea şi în Moldova. Izolat vor fi condiţii de polei. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări pe litoral şi pe crestele montane. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 3 şi 13 grade, iar cele minime între -2 şi 8 grade, uşor mai mari pe litoral.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici