Vremea va continua să se încălzească, iar valul de căldură se va intensifica. Disconfort termic accentuat. PROGNOZA METEO pentru joi şi vineri

Vremea va continua să se încălzească, astfel că valul de căldură se va intensifica şi va cuprinde cea mai mare parte a ţării, informează ANM.

322 afișări
Imaginea articolului Vremea va continua să se încălzească, iar valul de căldură se va intensifica. Disconfort termic accentuat. PROGNOZA METEO pentru joi şi vineri

Vremea va fi călduroasă. PROGNOZA METEO pentru joi şi vineri (Imagine: OCTAV GANEA / MEDIAFAX FOTO)

JOI 

ÎN ŢARĂ

Disconfortul termic va fi accentuat - indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi în special în sud-vestul, sudul şi estul ţării şi local va fi caniculă. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 29 şi 39 de grade, cu cele mai ridicate valori în Lunca Dunării, iar cele minime vor fi cuprinse între 12 şi 23 de grade. Cerul va fi variabil, dar după-amiaza şi în prima parte a nopţii vor fi înnorări temporar accentuate, averse, posibil torenţiale, descărcări electrice şi izolat căderi de grindină în regiunile vestice, nordice, centrale, la deal, la munte şi pe arii restrânse în restul teritoriului. Vântul va avea intensificări în jumătatea de vest a ţării şi local în celelalte regiuni, izolat putând lua aspect de vijelie.

LA BUCUREŞTI:

Vremea va fi călduroasă, caniculară după-amiază, când şi disconfortul termic va fi ridicat. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări spre seară, dar condiţiile pentru averse şi descărcări electrice vor fi reduse. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă va fi de 35...36 de grade, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de 21 de grade.

 

VINERI

ÎN ŢARĂ 

 
Vremea va fi călduroasă, caniculară după-amiază şi cu disconfort termic accentuat (indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi) în vestul, sudul, estul ţării, dar pe arii restrânse şi în celelalte regiuni.   Temperaturile maxime se vor situa, în general, între 30 şi 39 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 13 şi 23 de grade, mai scăzute în estul Transilvaniei, dar şi mai ridicate pe litoral şi în Dealurile de Vest. Cerul va fi mai mult senin, cu unele înnorări în regiunile vestice şi nord-vestice, unde noaptea, izolat, vor fi averse şi descărcări electrice. Vântul va sufla slab şi moderat cu unele intensificări la munte, dar în cursul zilei şi în interiorul arcului carpatic şi izolat în restul regiunilor.
 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici