Vremea va deveni călduroasă în cea mai mare parte a ţării. PROGNOZA METEO pentru marţi şi miercuri

Valorile termice diurne vor marca o creştere în toată ţara, astfel că în regiunile extracarpatice se vor situa uşor peste mediile climatologic specifice acestei perioade, informează ANM. Iată prognoza meteo pentru următoarele două zile.

1078 afișări
Imaginea articolului Vremea va deveni călduroasă în cea mai mare parte a ţării. PROGNOZA METEO pentru marţi şi miercuri

Vremea va deveni călduroasă în cea mai mare parte a ţării. PROGNOZA METEO pentru marţi şi miercuri (Imagine: Codrin Prisecaru / Mediafax Foto)

ÎN ŢARĂ

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 25 de grade în Transilvania şi 34 de grade în Lunca Dunării.

Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare mai ales după-amiaza şi seara, când se vor semnala ploi de scurtă durată, descărcări electrice şi unele intensificări ale vântului, local la munte, pe arii restrânse în Transilvania şi numai izolat în restul teritoriului.

Punctiform se vor cumula cantităţi de apă în jurul a 20 l/mp. Minimele termice se vor situa între 11 şi 23 de grade.

LA BUCUREŞTI:

Vremea va fi frumoasă, dar călduroasă. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă va fi de 31...32 de grade, iar cea minimă de 16...18 grade.

 

MIERCURI

ÎN ŢARĂ

Vremea va deveni călduroasă în cea mai mare parte a ţării, local caniculară la amiază în zona de câmpie a Olteniei şi Munteniei, unde şi disconfortul termic va fi în creştere. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 26 şi 36 de grade, iar cele minime se vor încadra, în general, între 14 şi 22 de grade.

Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului, după-amiaza şi seara, local în zona montană şi pe spaţii restrânse în restul teritoriului, iar în cursul nopţii, la nivel local şi în regiunile vestice şi nord-vestice. Vor fi condiţii de grindină, iar punctiform se vor înregistra cantităţi de apă mai însemnate.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici