Vremea va deveni în general instabilă. PROGNOZA METEO până duminică

Instabilitatea atmosferică se va manifesta prin înnorări, temporar accentuate, ploi cu caracter de aversă şi descărcări electrice, informează ANM.

5254 afișări
Imaginea articolului Vremea va deveni în general instabilă. PROGNOZA METEO până duminică

Vreme schimbătoare în următoarele zile. PROGNOZA METEO până duminică (Imagine: Octav Ganea / Mediafax Foto)

Sâmbătă

ÎN ŢARĂ

Astfel de fenomene vor fi prezente în interiorul arcului carpatic, la deal şi la munte, cu precădere în cursul zilei, iar în restul teritoriului, pe arii restrânse, spre seară şi noaptea. Local în vest, în nord, în centru şi zona montană şi izolat în celelalte regiuni cantităţile de apă vor depăşi 20 l/mp. Vor fi condiţii de grindină.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări la munte, în est şi sud-est, dar de scurtă durată şi în timpul ploilor. Temperaturile maxime, mai scăzute decât cele din ziua precedentă, dar încă peste cele normale specifice perioadei în mare parte din ţară, vor avea valori de la 13...14 grade pe litoral şi în deltă, până în jurul a 24 de grade izolat în Muntenia şi în Moldova. Temperaturile minime se vor încadra între 5 şi 12 grade.

BUCUREŞTI

Cerul va fi variabil cu înnorări spre seară şi noaptea, când vor fi averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. Din punct de vedere termic, vremea va fi caldă pentru această dată. Temperatura maximă va fi de 22...23 de grade, iar cea minimă de 11...12 grade.

 

Duminică

Vremea va fi în general instabilă cu ploi, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului, în toate regiunile, dar pe arii mai extinse în centru, în sud şi în est. Local, cantităţile de apă vor depăşi 20 l/mp şi izolat 40 l/mp, îndeosebi la deal şi la munte, dar mai ales în zona Carpaţilor Meridionali. Vor mai fi căderi de grindină. Temperaturile maxime se vor încadra între 13 şi 23 de grade, iar cele minime între 5 şi 13 grade.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici