VREMEA va fi deosebit de rece. PROGNOZA METEO pentru marţi şi miercuri, în ţară şi în Bucureşti

Marţi, vremea va fi deosebit de rece pentru această dată. Cerul va fi noros şi va continua să plouă în jumătatea sudică a ţării, unde cantităţile de apă vor depăşi 25...30 l/mp, iar în Dobrogea, în sudul şi estul Munteniei izolat 60...70 l/mp. În restul teritoriului ploile se vor semnala pe arii mai restrânse.

1615 afișări
Imaginea articolului VREMEA va fi deosebit de rece. PROGNOZA METEO pentru marţi şi miercuri, în ţară şi în Bucureşti

VREMEA va fi deosebit de rece. PROGNOZA METEO pentru marţi şi miercuri, în ţară şi în Bucureşti (Imagine: Adriana Neagoe/ Mediafax Foto)

În zona înaltă de munte, precipitaţiile vor fi şi sub formă de lapoviţă sau ninsoare. Vântul va prezenta intensificări în regiunile sud-estice, cu viteze ce vor depăşi la rafală 50...60 km/h şi izolat 70...80 km/h. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 6 şi 16 grade, iar cele minime între 2 şi 9 grade.

LA BUCUREŞTI:

Vremea va fi închisă şi mult mai rece decât în mod obişnuit în prima zi a lunii octombrie. Va continua să plouă şi se vor cumula cantităţi de apă însemnate. Vântul va avea intensificări temporare, cu viteze mai mari în prima parte a zilei, când rafalele vor depăşi 70 km/h. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 9 grade, iar cea minimă va fi de 5...6 grade.

ÎN ŢARĂ:

Vremea se va ameliora treptat sub aspectul precipitaţiilor, dar va rămâne deosebit de rece pentru această perioadă a anului. Temperaturile maxime se vor încadra între 6 şi 14 grade, iar cele minime între -1 şi 7 grade, mai scăzute în depresiuni, spre -4 grade. Cerul va fi temporar noros şi, îndeosebi în prima parte a intervalului, va mai ploua local în Dobrogea, Oltenia şi Muntenia şi pe arii restrânse în rest. În zonele montane precipitaţiile vor fi şi sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Vântul va continua să prezinte intensificări în sud-estul ţării. Spre dimineaţă, în regiunile intracarpatice, local se va produce brumă şi izolat va fi ceaţă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici